|

Audi'den kırmızı ışık desteği

Alman otomotiv devlerinden Audi, kullanıcılarına daha iyi bir sürüş deneyimi sunmak için yeni bir sistem geliştirdi. Bu yeni sistem sayesinde bazı şehirlerdeki trafik ışıkları bilgileri, Audi markalı otomobillerin kontrol paneline aktarılacak. Böylece sürücüler hangi trafik lambasının ne zaman yanacağını öğrenebilecek.

Yeni Şafak
12:15 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:17 - 17/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Audi, 2017 itibarıyla otomobillerinde trafik lambalarının bilgilerini paylaşacak.
Audi, 2017 itibarıyla otomobillerinde trafik lambalarının bilgilerini paylaşacak.

Günlük hayatta kullandığımız cihazların artık akıllı özelliklere sahip olduğu çoğu kişi tarafından biliniyor. Telefonlar, televizyonlar, beyaz eşyalar, kısacası internetle entegre edilebilen hemen her şey akıllandı. Yeni teknolojilerin otomobillerde uygulanmasıyla kullandığımız araçlar da yavaş yavaş akıllı özelliklere kavuşmaya başladı.





İşte Alman otomotiv devlerinden Audi, bu doğrultuda yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Hali hazırda VW grubunun bünyesinde bulunan şirket, şehrin trafik altyapısından otomobillere sinyal aktararak bambaşka bir sürüş keyfi yaşatmayı hedefliyor.



Önümüzdeki yıl bazı şehirlerde kullanılması beklenen projede, altyapı iletişim platformu sayesinde trafik ışıkları sürücülerin önündeki kontrol paneline aktarılacak. Yeşil ışığın ne zaman yanacağının saniyesini gösteren yeni sistemde sürücüler, harekete geçmek için önceden kendilerini hazırlayacak. Yine aynı sistemde, sürücünün bulunduğu yoldaki hız sınırı da kontrol paneline yansıtılacak. Böylece Audi kullanıcılarının kırmızı ışık ve hız sınırı ihlali gibi nedenlerden ötürü trafik cezası almalarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Tabii bu da daha güvenli bir sürüşü beraberinde getiriyor.



İşte Audi'nin son teknolojisini tanıttığı o video:




#Audi
#Trafik
#Güvenlik
#Kırmızı Işık
8 yıl önce