|

BiP'ten WhatsApp'a 'Zeybek' göndermesi

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta dünya genelinde erişim sorunu yaşandı. Yerli iletişim platformu BiP, WhatsApp'taki soruna 'Zeybek' videolu "Biz ancak böyle çökeriz" göndermesi yaptı.

Yeni Şafak
00:12 - 23/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 00:29 - 23/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
BiP, sosyal medya hesabından 'Zeybek' videosunu paylaştı.
BiP, sosyal medya hesabından 'Zeybek' videosunu paylaştı.

Popüler mesajlaşma programı WhatsApp'ta dünya genelinde erişim sorunu yaşandı.

Dünyada ve Türkiye'de de bazı noktalarda WhatsApp'a erişim sağlanamadı ve WhatsApp'a giren kullanıcılar, "Telefon Bağlı Değil" uyarısıyla karşılaştı.

BiP'ten gönderme

Türk mühendislerin elinden çıkıp dünyaya yayılan yerli iletişim ve yaşam platformu BiP ise WhatsApp'taki soruna gönderme yapan bir paylaşım yaptı. BiP, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda Ege bölgesinin halk oyunu Zeybek'li video ile "Biz ancak böyle çökeriz" ifadelerini kullandı.


Yerli ve milli vurgusu

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Sayan da yerli ve milli mesajlaşma uygulamanın önemine değindi. Sayan, Twitter'dan yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"
Whatsapp’ta erişim sorunu düzelmeye başlamış olup, bu tür sorunlar yerli ve milli mesajlaşma uygulamalarının önemini bir kez daha bizlere göstermektedir. Yerli ve milli mesajlaşma programlarımızla daha güvenli iletişim kuruyoruz.
"

2018'in en çok indirilen yerli uygulaması

Turkcell’in iletişim ve yaşam platformu BiP, 2018’de en fazla indirilen yerli uygulama oldu.
Kısa zamanda küresel düzeyde de adından söz ettiren BiP, bir yıllık süre içindeki indirilme sayısı yüzde 87 artırdı.
Böylece BiP’in 2017 yılında 18 milyon olan indirilme rakamı 2018’de 34 milyona ulaştı.

34 milyar mesaj gönderdik

BiP’in indirilme sayısındaki artış, iletişim trafiğine de yansıdı.
BiP ile mesaj trafiği 3.5 kat, arama-aranma trafiği ise 2.5 kat artış gösterdi. BiP üzerinden 2017’de gönderilen mesaj sayısı 9.7 milyar iken 2018’de 34 milyara ulaştı.
BiP’ten arama süresi ise bir yılda 427 milyon dakikadan 1 milyar 61 milyona çıktı. İlk defa BiP abonelerinin deneyimlediği 6 kişiyle aynı anda görüntülü görüşme özelliğiyle ise 87 milyon dakika kullanıldı.
#BiP
#WhatsApp
5 yıl önce