|

Bizde de TEKNOFEST düzenleyin

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, birçok ülkeden TEKNOFEST düzenlemeleri için talepler aldıklarını söyledi. Bayraktar, “Bu ülkelerin başında Ukrayna, Azerbaycan ve Endonezya geliyor” dedi.

Haber Merkezi
00:00 - 6/09/2021 Pazartesi
Güncelleme: 23:48 - 5/09/2021 Pazar
Yeni Şafak
Selçuk Bayraktar
Selçuk Bayraktar

TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, 17’nci Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları ve bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları etkinlikleri sırasında değerlendirmede bulundu.

TEKNOFEST’i 4 yıldır düzenlediklerini ve 35 farklı alanda yarışmalar yaptıklarını aktaran Bayraktar, “Bu yarışmalar geleceğin trendi teknolojilere gençlerimizi hazırlamak için yapılıyor. Dünyada yükselen teknoloji trendlerinde bizim de markalarımız olsun, bu teknolojileri onlar geliştirsin, sadece tüketimde değil, araştırıp, geliştirip, üreten tarafta olsunlar diye düzenleniyor.” ifadelerini kullandı.


DÜNYADAKİ EN BÜYÜK PLATFORM

Bayraktar, dost ve kardeş ülkelerden “Bizim için TEKNOFEST düzenler misiniz?” gibi taleplerin geldiği bilgisini vererek, “Bu ülkelerin başında Ukrayna, Azerbaycan ve Endonezya geliyor. Listede daha çok ülke var.” dedi. TEKNOFEST’in artık açık ara dünyadaki en büyük teknoloji yarışma platformu olduğunu vurgulayan Bayraktar, daha yüksek bir katılım beklemediklerini ve bu seviyenin doymuş bir seviye olduğunu dile getirdi.


PİSTLERİ YARIŞMA HEYECANI SARDI

Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda tasarımından teknik donanımına kadar gençler tarafından hazırlanan elektrikli araçlar çevre dostu olmak için yarıştı. Gençlerin hayallerini göklere taşıyan, uzay ve teknoloji alanında Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayan Roket Yarışması heyecanı, Aksaray Tuz Gölü’nde devam ediyor. Geleceğe hazırlanan roketler ile her bir kategoride sınırları zorlayan yarışmalar, 12 Eylül’de Tuz Gölü’nde sona erecek.TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında BAYKAR yürütücülüğünde düzenlenen İHA yarışmaları ise 13-18 Eylül’de Bursa Yunuseli Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.

#TEKNOFEST
#Selçuk Bayraktar
#Azerbaycan
#Ukrayna
#Endonezya
3 yıl önce