|

BlackBerry Mercury’ye ait fotoğraflar sızdı

Uzun zamandır dedikodu ortalıkta dolaşan Mercury isimli telefona ait yeni görseller sızdı. Weibo platformunda yer alan bir kullanıcı BlackBerry Mercury’ye ait olduğunu iddia ettiği fotoğrafları paylaştı.

Yeni Şafak
13:29 - 5/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:39 - 5/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Android işletim sistemine sahip BlackBerry Mercury'e ait olduğu iddia edilen fotoğraflar Çin'in en popüler sitelerinden biri olan

üzerinde paylaşıldı. Yayınlanan fotoğraflara bakıldığında telefondaki QWERTY klavye göze çarpıyor. Android 7.0 Nougat yüklü geleceği iddia edilen telefonun 4,5 inç HD ekrana, Snapdragon 821 işlemciye ve 3 GB RAM'e sahip olacağı iddia ediliyor. 18 megapiksel kamera ve 8 megapiksel ön kameranın olması beklenen telefonda parmak izi sensörünün olacağı da diğer iddialar arasında.





Bir dönem popüler olan BlackBerry model telefonlar son dönemde piyasada kendine yer bulamıyordu. BlackBerry 10 işletim sisteminden vazgeçerek Android'e yönelen şirket kendisiyle özdeşleşmiş olan özelliklerinden en önemlisi fiziksel klavyeden vazgeçmeyi düşünmüyor gibi gözüküyor. Şirketin Mercury kod adıyla anılan yeni akıllı telefonuna ait olduğu söylenen fotoğraflarda bunu gösteriyor.



BlackBerry CEO'su John Chen, geçtiğimiz ay şirket bünyesinde üretilecek fiziksel klavyeli bir telefon için daha çalıştıklarını açıklamıştı. O telefonun Mercury olup olmadığı bilinmezken, cihazın çıkış tarihi konusunda da herhangi bir bilgi bilinmiyor.





#BlackBerry
#BlackBerry Mercury
#John Chen
#Android BlackBerry
7 yıl önce