|

BMW geri çağırmayı geciktirdiği için 10 milyar dolar ödeyecek

BMW, araçlarında yangın riski oluşturan bir sorunu gizleyerek geri çağırma sürecini geciktirdiği için 10 milyar dolar cezaya çarptırıldı. Alman otomotiv üreticisi hakkında soruşturma başlatıldı.

Yeni Şafak
10:59 - 25/12/2018 Salı
Güncelleme: 11:04 - 25/12/2018 Salı
BMW'nin dünya genelinde 1.6 milyon aracı geri çağırması bekleniyor.
BMW'nin dünya genelinde 1.6 milyon aracı geri çağırması bekleniyor.

Alman otomotiv devi BMW’nin Güney Kore’de sattığı araçlarda yangın riski taşıyan araçları geri çağırma sürecini geciktirdiği ortaya çıktı. Güney Kore ulaştırma bakanlığı savcılıkları BMW hakkında soruşturma başlatmaya davet etti.

BMW’nin 22 bin 670 aracı kapsayan geri çağırma sürecini geciktirdiği için 10 milyar dolar para cezasına çaptırıldığı belirtiliyor. Otomobil üreticisi Ağustos’tan beri takip ediliyordu ve soğutma sıvılarının motora sızarak yangın çıkarma riskinin olduğu ortaya çıktı.

Dünya genelinde 1.6 milyon aracı geri çağırdı

Firma bu sene Güney Kore’de 40 kadar yangın şikayeti almıştı. Dünya genelinde 1.6 milyon aracını geri çağıran BMW, yanan otomobillere ait videoların internete düşmesiyle geçtiğimiz yıla göre yüzde 10’luk düşüş yaşadı.

BMW’nin Güney Kore departmanı, ülkenin ulaştırma bakanlığından gelen açıklamanın ardından özür mesajı yayınladı. Soruşturmada yetkililerle iş birliği yapacaklarını da açıkladı.


Güney Kore'de 22 bin 670 araç etkilendi

Yapılan araştırmaya göre yangınların kaynağı, BMW'nin Egzoz Gazı Resirkülasyon (EGR) ünitesindeki bir tasarım hatası. Şimdilik 22 bin 670 olarak açıklanan etkilenmiş araç sayısı, hükûmetten gelecek rapora göre artış gösterebilir.

BMW ise tasarım hatasını reddetti ve geri çağırmaların bilerek geciktirilmediğini belirtti.

"Geri çağırma vakalarına yaklaşımımızda herhangi bir bekleme yok. Yangının sebebi bulunduğu gibi müşterilerle temasa geçildi."

#BMW
#Güney Kore
#Geri çağırma
5 yıl önce