|

Bu sitelere girenlerin bilgisayarı Bitcoin kazıyor

Kripto paraların yaygınlaşmasıyla beraber bilgisayar korsanları bazı siteleri hackleyerek, bu sitelere giren kişilerin bilgisayarlarını madencilik için kullanmaya başladı. Hackerların zararlı kodları yerleştirdiği siteler arasında Avrupa ülkelerinin resmi siteleri de bulunuyor.

Yeni Şafak
14:18 - 12/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 14:25 - 12/02/2018 Pazartesi
Diğer
Hackerlar bazı internet sitelerine eklediği zararlı yazılımlarla ziyaretçilerin bilgisayarlarını kripto para üretmek için kullanıyor.
Hackerlar bazı internet sitelerine eklediği zararlı yazılımlarla ziyaretçilerin bilgisayarlarını kripto para üretmek için kullanıyor.

Bilgisayar korsanları bazı siteleri kripto para üretimi yapmak için hackliyor. Bu sitelere giren kişilerin bilgisayarları adeta kripto para madeni üreten makinalar gibi kullanılıyor. Bilgisayar korsanlarının hedef aldığı siteler arasında İngiltere Bilgi Komisyonu Ofisi’nin resmi internet sitesi de yer alıyor.

  • BBC'de yer alan habere göre güvenlik araştırmacısı Scott Helme tarafından yapılan açıklamaya göre bilgisayar korsanları 4 binden fazla siteye zararlı kodlar yerleştirmiş. Helme, bu sorundan bir arkadaşının girdiği sitede karşılaştığı zararlı yazılım uyarısıyla haberdar olduğunu belirtti. Zararlı yazılımın izini sürdüğünde bunun görme engelliler için kullanılan Browsealoud eklentisinden kaynaklandığını fark etti.

  • Eklentiyi yazan Texthelp şirketi sorunun farkında olduklarını ve dört saat içinde sorunu çözdüklerini belirtti. İnternet korsanları, bu sitelere girenlerin bilgisayarlarının işlem gücünü kullanarak Monero adlı bir kripto para birimi üretti.

Bitcoin'in rakiplerinden biri olan Monero'nun özelliği, parayı gönderen ve alan kişinin "takip edilemez" olması.

#Kripto para
#internet sitesi
#bilgisayar korsanları
6 yıl önce