|

Büyük yengeç göçü Google Street View'dan izlenebilecek

Avustralya sınırları içerisinde ve Endonezya’nın hemen altında bulunan 2 bin nüfuslu Christmas adası her yıl 10 milyonlarca yengece ev sahipliği yapıyor. Yengeçlerin yavrulamak için özellikle seçtiği ada, her yıl kısa bir süreliğine yengeç istilasına uğruyor. Teknoloji devi Google’da senede bir kere olan bu doğa olayını ne zaman isterseniz izleyebilmeniz için çalışmalara başladı.

Yeni Şafak
15:52 - 8/12/2017 Friday
Güncelleme: 15:57 - 8/12/2017 Friday
Yeni Şafak
Her yıl milyonlarca yengeç yumurtlamak için Christmas adasına akın ediyor.
Her yıl milyonlarca yengeç yumurtlamak için Christmas adasına akın ediyor.

Teknoloji devi Google, Parks Australia ile beraber çalışarak göçmen yengeçleri Google Maps Street View’e aktaracak. Parks Australia çalış Alasdair Grigg, Google’ın Street View Trekker 360 kamerasıyla yengeçlerin görüntülerini yakaladı. Önümüzdeki yılın ilk aylarında programda yengeçlerin geçiş töreni görülebilecek.

  • Grigg, “Christmas adası, turistik olarak çok tercih edilen bir yer değil. Bu nedenle insanların büyük yengeç göçünü Google Trekker gözünden görmelerini umuyoruz. Ayrıca adadaki bu doğa olayının koruma altına alınması için girişimlerde bulunulması gerekiyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Google Street View, geçtiğimiz yıldan beri Avustralya kıtasına odaklanmış durumda. Temmuz ayında Uluru Tabiat parkının muhteşem görüntülerini eklemişti. Su altında bulunan Büyük Set Resifi’ne ait görüntüleri de Street View’de bulabilirsiniz. Bunların dışında Polonya’da bulunan 800 yıllık tuz madeni, Vanuatu’da ki volkanik krateri ve Lamborghini Müzesi’de Google Street View’in son zamanlarda görüntülerini eklediği mekanlar olarak dikkat çekiyor.




#Google
#Street View
#Harita
#yengeç
6 years ago