|

Çalıntı Netflix ve Spotify hesabı satanlar tutuklandı

Netflix ve Spotify gibi hizmetlerin çalıntı hesaplarını satan kişi tutuklandı. Polis, tutuklanan kişilerin 211.000 dolar değerinde çalıntı giriş bilgisi sıtışı gerçekleştirdiğini tahmini ediyor.

Yeni Şafak
13:56 - 16/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 14:00 - 16/03/2019 Cumartesi
Diğer
Avustralya polisi, yaklaşık 120.000 ücretli kullanıcıya sahip olduğunu iddia eden WickedGen.com hakkında 2018 yılında FBI tarafından bilgilendirilmişti.
Avustralya polisi, yaklaşık 120.000 ücretli kullanıcıya sahip olduğunu iddia eden WickedGen.com hakkında 2018 yılında FBI tarafından bilgilendirilmişti.

Avustralya Federal Polisi (AFP) yaptığı bir duyuruda, çalıntı giriş bilgilerini satmakla suçlanan bir kişiyi tutukladığını bildirdi. İsmi verilmeyen 21 yaşında Sidney, Australya'da yaşayan şahıs, WickedGen.com adlı bir internet sitesini yönetiyordu ve Netflix, Spotify, Hulu ve diğer hizmetler için yaklaşık bir milyon kullanıcı adı ve şifreye sahip olduğunu söylüyordu. Polis, çalıntı giriş bilgilerini satarak yaklaşık 211.000 dolar (300000AUS$) kazandığını tahmin ediyor.


Chip’in haberine göre Avustralya polisi, yaklaşık 120.000 ücretli kullanıcıya sahip olduğunu iddia eden WickedGen.com hakkında 2018 yılında FBI tarafından bilgilendirilmişti. Her ne kadar tutuklama Avustralya'da gerçekleşmiş olsa da, sitenin kurbanları uluslararasıydı ve ABD gibi diğer ülkelerdeki insanları da içeriyordu. Site yöneticisi geçtiğimiz gün AFP tarafından tutuklandığı sırada, evdeki "elektronik malzemeler ve çeşitli kripto paralar" da ele geçirildi.

Polisin söylediğine göre WickedGen.com yöneticisi çalıntı hesapları, bir açık ile ele geçirilen kullanıcı adı ve şifrelerin bir başka hizmette denenmesini içeren bir yöntemle buldu. Bu yöntemin işe yarıyor olmasının sebebi, kişilerin genellikle şifreleri tekrar kullanıyor olmaları. Bu yüzden de bir sistemde bulunan açık ile ele geçirilen giriş bilgileri, bir başka hizmete giriş için de kullanılabiliyor. Bu son olay da, farklı hizmetlerde farklı şifreler kullanma için önemli bir hatırlatma niteliğinde.

#Netflix
#Spotify
#Çalıntı hesaplar
5 yıl önce