|

Cesur yeni dünya: Devasa rüzgar türbünleri küçücük 3d yazıcı ile yapılıyor

Dünya'da endüstri algısı değişirken maliyetler de bulunan yöntemler ile giderek azalıyor. ABD merkezli çok uluslu şirketler grubu General Electric Company (GE), dev rüzgar türbünlerini üç boyutlu yazıcı bazlı teknoloji kullanarak üretmeye başladığını açıkladı.

14:32 - 18/06/2020 Perşembe
Güncelleme: 15:18 - 18/06/2020 Perşembe
DHA
Rüzgar türbini
Rüzgar türbini

Buna göre GE, üç boyutlu yazıcı kullanarak 160 metre yüksekliğinde, 5.0 megawat (MW) gücünde, bunun yarısı büyüklüğündeki standart türbünlerin üreteceğinden yüzde 33 daha çok elektrik enerjisi üretebilecek ve maliyetlerde belirgin bir düşüş sağlayacak rüzgar türbünleri üretmeyi hedefliyor.

GE açıkamasına göre, şirket inşaat sektörüyle işbirliği yaparak, bu konuda hazırlayacağı üç boyutlu yazıcının yanında, inşaat malzemelerini de geliştirmeyi planlıyor.


GE internet sitesinden yapılan açıklamada,

"Daha yüksek rüzgar türbünlerinin üretilmesinin arkasındaki fikir oldukça açıktır. Daha yüksek düzeylere ulaşabilen rüzgar tribünleri, daha istikrarlı ve daha güçlü rüzgar akımlarına erişebilirler. Ortalama bir

  • 5MW gücünde, 80 metre yüksekliğinde bir rüzgar tribünü yılda 15.1 gigawat saat (GWh) elektrik enerjisi üretebilirken, aynı tribünün 160 metre yükseğe erişebilmesini sağlarsanız, bu üretim miktarı 20.2 GWh düzeyine yükselir. Bu da, 4,200 konut yerine 5,600 konutun elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilmek anlamına gelir'' dendi.
#3d yazıcı
#rüzgar tribünü
#yapılıyor
4 yıl önce