|

Çinli şirket 20 ton kapasiteli İHA üretecek

Çin’de iki yıl önce kurulan Tengoen şirketi, insansız hava araçlarıyla ilgili çalışmalar yapıyor. Drone şirketi TB-001 isimli İHA’yı geliştireceğini ve 20 ton yük taşıma kapasiteli bir uçak haline getireceğini açıkladı.

Yeni Şafak
11:03 - 24/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:07 - 24/01/2018 Çarşamba
Diğer
Tengoen şirketinin üretmeyi planladığı 20 ton kapasiteli Drone'un maketi.
Tengoen şirketinin üretmeyi planladığı 20 ton kapasiteli Drone'un maketi.

Çin’in büyük drone üreticilerinden Tengoen Technology, iddalı projeleriyle gündeme geliyor. Şirket, yakın bir zamanda silahlı insansız hava araçlarının üretimini yaparak satışa sunacağını söylüyor. Çinli hava aracı üreticisi, hedeflerinin dünyanın en büyük kargo uçağını üretmek olduğunu da belirtti. İki yıl önce kurulan bir firma için oldukça iddialı açıklamalar yapmaya devam ediyor.

  • Tengoen firmasının şu anda ürettiği en önemli araç TB-001 Scorpion, çift motorlu, çift kuyruklu insansız hava ve saldırı aracı. TB-001’in maksimum kalkış ağırlığı 2.8 ton ve yaklaşık 5 bin metre yüksekliğe kadar iki adet 220 kiloluk bomba veya füze taşıma kapasitesi bulunuyor.

Çinli şirket, bu aracın kapasitesini arttırarak kargo teslimatı sağlayan yeni bir İHA üretmeyi planlıyor. Kargo ve teslimat için üretilecek araç 4660 metre yüksekliğe kadar 20 ton yük kapasitesi sunacak. Karbon fiberden çift gövdeli kargo aracının iki gövde arasında yük taşıma modülü bulunacak. Bu insansız hava aracının 2020 yılında kullanıma girmesi planlanıyor.

#Drone
#İHA
#Çin
#Uçak
6 yıl önce