|

Daimler tam elektrikli kamyonunu Tesla'dan önce tanıttı

Alman otomotiv devi Daimler, tam elektrikli kamyon ve otobüslere odaklanan yeni markası E-FUSO’yu ve markanın ilk aracı Vision One’ı tanıttı.

Yeni Şafak
11:45 - 26/10/2017 الخميس
Güncelleme: 11:50 - 26/10/2017 الخميس
Diğer
Daimler grubun yeni tam elektrikli kamyonu Vision One
Daimler grubun yeni tam elektrikli kamyonu Vision One

Daimler grup elektrikli araç gamını genişletmek için büyük yatırımlar ve hamleler ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Tesla’nın kamyonunu tanıtmasına birkaç hafta kala tam elektrikli ağır hizmet araç planlarını paylaşarak bir sıfır öne geçmiş oldu.

Daimler Trucks’a bağlı olan Mitsubishi FUSO kamyon ve Otobüs Şirketi(MFTBTC), elektrikli kamyon ve otobüslere odaklanan yeni markası E-FUSO’yu açıkladı. Bu marka ilk elektrikli kamyon konsepti olan Vision One’ı yarın açılacak olan Tokyo Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.


Daimler’in ağır işler için geliştirdiği E-FUSO Vision One tek şarjla 350 km yol katedebiliyor. Aracın ağırlığı 23 ton ve taşıma kapasitesi 11 ton olarak belirtiliyor. Vİsion One aynı sınıftaki dizel motorlu araçtan 2 ton daha az yük taşıma kapasitesine sahip.

Konsept olarak tanıtılan aracın seri üretim tarihi hakkında bir açıklama yapılmadı. Şirket yakın gelecekte otobüs ve kamyon gibi araçları elektrikli hale getirecek teknolojiler üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu sistemler üzerinde çalışırken Mercedes-Benz Energy ve Chargepoint gibi şirketlerden batarya gereçleri ve şarj ağları konusunda yardım alacak.

#Mitsubishi
#Kamyon
#elektrikli
#tesla
٪d سنوات قبل