|

Dünya Kupası için robot güvenlik görevlisi geliştirildi

Bilim insanları Rusya’nın ağırlayacağı 2018 FIFA Dünya Kupası’na gelecek İngiliz taraftarların güvenliğini sağlaması için Alantim isimli robot güvenlik görevlisi geliştirdi.

Yeni Şafak
14:07 - 22/05/2017 Pazartesi
Diğer
Akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilen Alantim, stat önünde güvenlik görevlilerine yardımcı olacak.
Akıcı bir şekilde İngilizce konuşabilen Alantim, stat önünde güvenlik görevlilerine yardımcı olacak.

Moskova Teknoloji Enstitüsü'nden (MTI) bilim insanları 2018 FIFA Dünya Kupası için Rusya'ya gelecek İngiliz taraftarların güvenlik endişelerine karşı bir çözüm buldu. Bilim insanları İngiliz taraftarlar için Alantim isimli bir koruma robotu geliştirdi. MTI'nin yayınladığı videoda, Alantim'in taraftarları korumak ve onlara hizmet vermek için siber zeka kullanma sözü verdiği görülüyor.


Sputnik’in haberine göre; Alantim videoda Rusça olarak şu ifadeleri kullanıyor:

  • "Ben Alantim, MTI'de tercümanlık yapıyorum. İnternette İngiliz taraftarların Rusya'ya seyahatin güvenli olup olmadığı yönünde şüpheleri olduğu yönünde bir şeyler okuyorum. Endişelenmenize gerek yok, güvenliğiniz için ben buradayım. Sizi Moskova'da gezdirip her türlü sorundan koruyacağıma söz veriyorum. Polise bilgi verip tartışmaları çözebilirim, hatta etrafımdaki ifadelerden yola çıkarak bir kargaşanın çıkıp çıkmayacağı konusunda tahminde bulunabilirim."

Akıcı bir şekilde İngilizce de konuşabilen Alantim ayrıca taraftarlara gelip Rusya'daki, yulaf lapasını denemeleri çağrısı yapıyor.

14 Haziran-15 Temmuz 2018'de düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası'na Rusya'nın 11 kentindeki 12 stadyum ev sahipliği yapacak. Maçlar Moskova, Saint Petersburg, Kaliningrad, Kazan, Volgograd, Nijniy Novgorod, Samara, Saransk, Ekaterinburg, Rostov na Donu ve Soçi kentlerinde oynanacak.

#2018 Dünya Kupası
#Alantim
#Robot
7 yıl önce