|

Edward Snowden'in uygulaması Android cihazları güvenlik sistemine dönüştürüyor

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın gizli faaliyetlerini ifşa ederek Rusya’ya sığınan Edward Snowden, Android telefonlar için güvenlik uygulaması hazırladı. Haven isimli uygulama, Android cihazları adeta bir güvenlik sistemine dönüştürüyor.

Yeni Şafak
11:06 - 26/12/2017 Salı
Güncelleme: 11:29 - 26/12/2017 Salı
Diğer
Edward Snowden
Edward Snowden

İzlendiğinizi veya takip edildiğinizi düşünüyorsanız ya da cihazlarınıza erişilmiş olacağından şüpheleniyorsanız, Edward Snowden’in yaptığı Android uygulaması ile güvenliğinizi arttırabilirsiniz. Haven isimli uygulama, The Guardian Project tarafından geliştirildi. Google Play Store’dan erişilebilen uygulama ile telefon veya bilgisayarınız güvenlik merkezi olarak kullanılabilecek.

Mağaza sayfasında yazan açıklamada uygulama şu şekilde anlatılmış: "Haven'in fotoğraf ve ses kaydedebilmesi için bir hareket veya ses ile tetiklenmesi gerekiyor. Kaydedilen tüm veriler telefonda yerel olarak saklanıyor. Cihazın kamerasını gizli kamera olarak kullanabilir, ya da mikrofonunu gizli dinleme aracı olarak kullanabilirsiniz. Uygulamanın duyurularına ancak siz istediğiniz zaman erişebilirsiniz."


  • Aşağıda listelenmiş olan sensörler ve algılayıcılar sürekli olarak kullanılıyor, ancak kritik eşiği geçen bir hareket algılanırsa kayıt başlıyor.
  • -İvmeölçer: telefonun hareketi ve titreşimi
  • -Kamera: telefonun ön veya arka kameradaki görünür çevresi hareketi
  • -Mikrofon: Çevredeki sesler
  • -Işık: ortam ışığı sensöründen gelen ışığı değiştirir
  • -Güç: cihazın fişi çekildiğini veya güç kaybını algılayın

Bu uygulama gizli bir güvenlik gibi çalışıyor. Uygulama yüklü olan cihaz sayesinde evinize ya da odanıza giriş çıkışları kontrol altına alabilirsiniz.

#Edward Snowden
#Haven
#android
6 yıl önce