|

Efsane arabaya rekor fiyat!

Acura NSX'in ilk kopyası açık artırmada rekor fiyata satıldı.

Yeni Şafak ve
09:53 - 3/02/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Özellikle otomobil yarışı oyunları severlerin bileceği üzere Acura'nın NSX modeli efsaneler arasında yer almaya aday bir araç. İlk olarak 1990 yılında tanıtılan model, 3.0 litre 6 silindir turbo motora sahipti. Tasarımında, F-16 savaş uçaklarının 360 derecelik görüş alanından esinlenilen NSX'in ilk serisinin üretimi 2005 yılında sona ermişti.




Acura yaklaşık 11 yıl ara verdikten sonra NSX'i yeniden tasarladı, tasarımını günümüz formlarına uyarladı ve karşımıza bu şaheseri çıkarttı.



İşte karşınızda 2016 model Acura NSX…




Yukarıda bahsettiğimiz gibi araç yaklaşık 3 hafta sonra satışa sunulacak ancak NSX'in üretilen ilk kopyası hayranları için açık artırmada satışa çıktı. Müzayedeye büyük ilgi vardı ve ikinci versiyonun ilk üretimi, 1.2 milyon dolar karşılığında Rick Hendrick Amerikalıya satıldı. Aynı zamanda NASCAR yarışlarında takımı olan Hendrick yeni NSX'in yanı sıra, ilk üretilen Acura NSX sahibi olmak için de hak kazandı.





Açık artırmadan elde edilen 1.2 milyon dolar ise iki hayır kurumuna bağışlanacak (Pediatrik Beyin Tümörü Vakfı'na ve çocukların doğal ortamda vakit geçirmeleri için tasarlanan bir kampa).



Acura NSX'in satış fiyatı bu kadar yüksek olmayacak elbette. Araç 157,800 ile 207,500 dolar arasında satışa sunulacak.









#acura
#nsx
#honda
#Rick Hendrick
#açık artırma
8 yıl önce