|

Ekrana gömülü kamerasıyla Galaxy A8s sızdı

Dünyanın önde gelen teknoloji devlerinin aralarında verdiği çentikli ekran teknolojisine Güney Koreli teknoloji devi farklı bir boyut getiriyor. Çentik sorununu tamamen ortadan kaldırmayı hedefleyen Samsung A8s modelinde ekrana gömülü kamera ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak
15:38 - 18/11/2018 Pazar
Güncelleme: 15:43 - 18/11/2018 Pazar
Diğer
Samsung A8s modeline dair detayların Ocak 2019’da düzenlenecek olan CES 2019 kapsamında resmiyet kazanacağı düşünülüyor.
Samsung A8s modeline dair detayların Ocak 2019’da düzenlenecek olan CES 2019 kapsamında resmiyet kazanacağı düşünülüyor.

Çentikli ekran savaşı akıllı telefonlarda devam ederken her üretici farklı bir çözüm yolu arayışına girdi. Apple, çentik tasarımının öncüsü olarak devam ettirirken rakip markalarda ise kızaklı veya otomatik açılıp kapanan ön kameralara şahit olduk.

Hatta bu soruna çözüm için hem önde hem arka da ekrana yer vererek çentikten kurtulmanın yolları denendi. Samsung bu süre zarfında duruşunu hiç bozmadı ve Infınıty Display dediği çentiksiz tasarımını devam ettirdi.


Shiftdelete’in haberine göre geçtiğimiz günlerde düzenlediği geliştirici konferansında ise katlanabilir telefonuyla birlikte çentikli ekrana alternatif olan ekrana gömülü kamera sistemlerini duyurdu. Infinity-U, Infinity-V, Infinity-O ve New Infinity adını verdiği yeni ekranları da aslında birer çentikli ekran tasarımı.

Bu doğrultuda Samsung’un ilk çentikli ekrana sahip modeli olacak olan Galaxy A8s, uzun bir süredir konuşuluyordu. Bugün ise ilk defa kameralara yakalandı. Ortada yer alan kamera Samsung’un yeni Infinity-U adını verdiği kamera sistemine son derece benziyor. Snapdragon 710 ile gelmesi beklenen modelin Ocak 2019’da düzenlenecek olan CES 2019 kapsamında resmiyet kazanacağı söyleniyor.

#A8s
#Samsung
#Ekran gömülü kamera
5 yıl önce