|

Elektrikte faturayı güneş bitirecek

Güneş enerjisi ile üretilen elektriğin, akü ve pillere depolanabilmesi ev kullanıcılarına elektriğini %100 yenilenebilirden üretmenin yolunu açtı. Çatılardaki dar alanlara dahi kurulabilen yeni nesil paneller, enerji depolama ile ‘7/24’ kullanımı sağlayarak gelecekte ev elektriği faturasını bitirme potansiyeli taşıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 02:55 - 1/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Panasonic Satış Müdürü Koray Yıldız, 1MWp gücündeki bir güneş enerjisi sisteminin 60 ile 70 ay arasında geri dönüş maliyeti olduğunu söyledi.
Panasonic Satış Müdürü Koray Yıldız, 1MWp gücündeki bir güneş enerjisi sisteminin 60 ile 70 ay arasında geri dönüş maliyeti olduğunu söyledi.

Teknolojinin gelişmesiyle güneş enerji sisteminden elektrik üretimi de hanelere kadar girdi. Güneş enerjisi ile üretilen elektriğin, farklı tip akü ve piller içinde depolanabilmesiyle ev kullanıcıları da artık elektriğinin tamamını kendisi üretip, %100 yenilenebilir enerji kaynağı kullanabiliyor. Öyle ki güneş battıktan sonraki zaman dilimindeki enerji ihtiyacını bile karşılayacak kapasitede bir depolama mümkün hale geldi. Böylece 7 gün 24 saat güneş enerjisinden yararlanarak elektrik faturası ödemeden hanelere yönelik elektrik ihtiyacı kesintisiz kullanılabilecek.



ÇATI DARLIĞI ÇÖZÜLDÜ


Güneş panellerinin, en yüksek verimliliğe sahip ürün olduğunu dile getiren Panasonic Ürünleri Grubu Satış Müdürü Koray Yıldız, ev kullanıcıları için artık elektrik faturası ödememelerini sağlayacak sistemlerin kullanıldığını söyledi. Yıldız, "kW kapasiteleri için çatılarımız daha dar alanlardan oluşmakta. Burada 3-5kWp'lik bir sistem ortalama bir evin elektrik ihtiyacını karşılar. Müstakil evler veya villa tarzı yapılar için tüketilen enerji arttıkça solar sisteminizin kurulu gücünü de artırabilirsiniz” dedi.







YÜZDE 27 DAHA FAZLA ENERJİ


Güneş enerjisiyle Türkiye'de büyümeye devam eden Panasonic Eco Solution'un piyasadaki rolünü de değerlendiren Yıldız, şunları söyledi: “Ürünümüz, konvansiyonel poly diye adlandırılan piyasadaki panellere göre %20 ila %25 değişebilen oranda daha az yer kaplamakta. Bu sayede hem sistem maliyeti düşmekte hem de çatıya binen yük azalmaktadır. Aynı birim alan referans alındığında poly panellere göre Panasonic HIT panellerimiz %27 daha fazla enerji üretebiliyor.”



Üretilen elektriğin faturası yapılmalı


Güneş panellerinin karbondioksit salınımını düşürmesi ve ulaşabilir bir enerji kaynağı olmasınnın en büyük faydaları olduğuna dikkati çeken Koray Yıldız, bu yatırım için son kullanıcının finansman desteği alabilmesinin gerektiğini söyledi. Yıldız, “Bu tip çalışmalar için bankaların çeşitli kredi destekleri var” dedi. Yıldız, bireysel yatırımcıların elektrik üretimlerini faturalandırmalarında hem maliyet hem de prosedür olarak bazı zorluklar olduğunu da dile getirdi.









#Güneş enerjisi
#Elektrik
#Fatura
7 yıl önce