|

Elon Musk bir tweetle Mercedes’e 10 milyar dolarlık yatırım yaptıracak

Tesla Motors ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, attığı bir tweetle yine gündem olmayı başardı. Mercedes'in elektrikli otomobil yatırımı haberine tweetle cevap veren Musk, Daimler/Mercedes'in resmi twitter hesabıyla eğlenceli bir diyaloğa girdi.

Yeni Şafak
11:13 - 28/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 11:17 - 28/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Elon Musk, yapay zeka konusunda yaptığı açıklamalarla da dikkat çekmeyi başarıyor.
Elon Musk, yapay zeka konusunda yaptığı açıklamalarla da dikkat çekmeyi başarıyor.

Elektrikli otomobil denince akla gelen ilk marka hiç şüphesiz Tesla Motors oluyor. Geçtiğimiz aylarda ABD’nin en değerli otomotiv şirketi haline gelen Tesla, hem kaliteli hem de uzun menzilli elektrikli araçlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Elbette şirketin kurucusu ve CEO’su Elon Musk da en az Tesla Motors kadar dikkat çekmeyi ve gündemde kalmayı başarıyor. Musk, geçtiğimiz gün attığı bir tweet ile adından yine bahsettirmeyi başardı.


USA Today’in ekonomi servisi, Alman otomotiv devi Mercedes’in, Tesla’nın önüne geçebilmek için 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazırlandığını aktarmıştı. Bu habere Elon Musk’tan cevap gecikmedi ve altına şu yorumu yazdı:

  • “Bu para Daimler/Mercedes gibi bir dev için çok büyük değil. Daha fazlasını yapmalarını isterdim.”

Musk’ın bu hamlesine Daimler Mercedes’ten cevap gecikmedi. Yine bir tweetle verilen cevapta şu ifadeler kullanıldı:

  • “Elon Musk kesinlikle haklısın. İşte kayıp sıfır: Yeni nesil elektrikli araçlar için 10 milyar dolar yatırım & batarya üretimi için 1 milyar dolar yatırım.”

Musk ise bu mesajın altına ‘Good.’ (iyi) diyerek cevap vermekle yetindi. Olayın Jalopnik’te “Hayır, Elon Musk bir gecede Daimler’i 10 milyar dolar yatırım yapmaya ikna edemedi” başlıklı haberde yayımlanmasının üzerine ise girişimci milyarder “Evet, ettim :)” şeklinde cevap verdi.


#Mercedes
#Tesla Motors
#Elon Musk
7 yıl önce