|

Elon Musk CERN'in yeni projesine yardım edecek

SpaceX, Tesla ve Boring Company şirketlerinin kurucusu Elon Musk, bu sefer de yeni bir bilimsel proje için CERN’e yardım edebileceğini açıkladı. Boring Company ile tünel kazan Musk, yeni parçacık çarpıştırıcısını daha düşük maliyetle inşa edebileceğini tweetledi.

Yeni Şafak
14:11 - 22/01/2019 الثلاثاء
Güncelleme: 14:14 - 22/01/2019 الثلاثاء
Yeni Şafak
Elon Musk
Elon Musk

Bilim insanlarının evrenin oluşumunu keşfetmek için yaptığı deneylere yardım etmek isteyen Elon Musk, parçacık hızlandırıcısını daha ucuza mal edebileceğini söyledi. Elon Musk, tweetinde Boring Company şirketi sayesinde milyarlarca Euro tasarruf edilebileceğini yazdı.

CERN, Gelecek Dairesel Çarpıştırıcı (FCC) isimli yeni parçacık hızlandırıcısına ait bir tasarım raporu paylaşmıştı. Bu proje Büyük Hadron Çarpıştırıcısından 4 kat daha büyük olacak ve İsviçre’nin altında 27 km’lik bir alanda inşa edilecek.


Elon Musk ve CERN direktörü Fabiola Gianotti geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Royal Society’de buluşmıştu.

LHC, 2035-2040 yılları arasında görev yapmayı bırakacak. FCC için önümüzdeki birkaç yıl içerisinde artık adım atılması gerekiyor zira Elon Musk’ın Boring firması, şimdilik tünel kazma işinde istenen hızda çalışmıyor. Tabii bu konuda henüz bir anlaşmaya varılmadığını belirtmekte fayda var.

#CERN
#Elon Musk
#Boring Company
٪d سنوات قبل