|

Elon Musk: 'uçan arabalar insanlık için giyotin olabilir'

Tesla, SpaceX ve Hyperloop şirketleriyle taşımacılık konusunda yeni ufuklar açmaya çalışan Elon Musk, uçan otomobiller açıklamasıyla gündeme geldi. Musk, uçan otomobillerin insanlık için adeta bir giyotin olacağını söyledi.

Yeni Şafak
12:15 - 25/05/2018 Cuma
Güncelleme: 14:17 - 25/05/2018 Cuma
Diğer
Elon Musk
Elon Musk

Ünlü girişimci Elon Musk, elektrikli otomobiller, yer altından süper hızlı toplu taşıma ve uzay seyahatleriyle ilgilenen şirketleriyle taşımacılık olayını bambaşka bir boyuta çıkardı. Son dönemde yapay zeka ile ilgili yaptığı uyarılarla gündemde olan Musk, bu sefer uçan otomobilleri hedef aldı.

  • SpaceX ve Tesla’nın kurucusu olan Elon Musk, ‘Katrilyonlarca uçan araç gökyüzünü kaplayacak ve kaçınılmaz olarak birinin bakımsız aracı, masum bir yayanın üzerine giyotin gibi düşecek’ sözlerini kullandı.

Musk gibi ileriye dönük düşünebilen açık görüşlü birinin uçan arabalar için "giyotin" benzetmesini yapması bir çok insanı şaşırttı. Yine de, yapay zeka ve otonom araçlara devasa yatırımlar yapan ve başarılı adımlar atan Tesla'nın aslında uçan arabalar ile ilgili sorunları çözebilecek nadir, büyük ve güçlü şirketlerden biri olduğunu kimse inkar edemez. Umarız Elon Musk, bu korkusunu yener ve bizlere, bir türlü gerçek olmayan uçan arabaları sunabilir.

#Elon Musk
#Tesla
#Uçan otomobil
6 yıl önce