|

Elon Musk’a Twitter yasağı geliyor

Tesla ve Space X’in kurucusu ve CEO’su Elon Musk’a Twitter yasağı geliyor. Attığı tweetlerin şirkete ve yatırımcılarına zarar verdiğini savunan yatırımcılar, Musk’ın hesabının sosyal medya uzmanları tarafından yönetilmesi gerektiğini belirtti.

Yeni Şafak
10:05 - 10/03/2019 Pazar
Güncelleme: 10:09 - 10/03/2019 Pazar
Diğer
Elon Musk şirket ile ilgili tüm gelişmeleri Twitter üzerinden duyuruyor.
Elon Musk şirket ile ilgili tüm gelişmeleri Twitter üzerinden duyuruyor.

Dünyanın en önemli girişimcilerinden kabul edilen Elon Musk, elektrikli otomobiller, uzay gemileri, güneş enerjisi teknolojileri, yeni nesil ulaştırma teknolojileri geliştiriyor ancak aynı zamanda Twitter’dan da uzak duramıyor.

Techinside’ın haberine göre fakat, Musk’ın Twitter bağımlılığı, onun şirketlerine milyar dolarlar yatıran yatırımcıları giderek daha fazla rahatsız ediyor.

2018 yazında, Tesla’nın bütün hisselerini borsadan çekeceğini Twitter’dan açıklayan Musk’ın bu nedenle Tesla hisselerinde spekülasyon yaptığı ve aslında bu konuda bir planın bile olmadığı ortaya çıkmıştı. Hatta ABD’nin sermaye piyasası kurulu Musk’ı bu tweet’leri nedeniyle cezalandırıp Tesla’daki görevlerinden el çektirmişti.

Şimdi ise Musk’ın şirketlerindeki yatırımcılar, ünlü yatırımcının tweet’lerine mercek altına almış durumda. Musk’ın kontrolsüz şekilde yaptığı paylaşımların şirketlere zarar verdiğini savunan yatırımcılar, bu sosyal medya hesaplarının, profesyonel sosyal medya uzmanlarının eline bırakılması ve şirket yöneticilerinin/yatırımcılarının onayı olmaksızın paylaşım yapılmaması gerektiğini dile getiriyorlar.

#Elon Musk
#Twitter
#Şirket
5 yıl önce