|

Elon Musk'tan Tesla Model 3 itirafı

Elon Musk’ın CEO’su ve kurucusu olduğu Tesla, ön siparişlerini aldığı Model 3’lerin pil modülü üretiminde sorunlar yaşadığını kabul etti. Ünlü girişimci şirketinin bu araçlar konusunda başarısız olduğunu itiraf etti.

Yeni Şafak
14:31 - 9/02/2018 Cuma
Güncelleme: 14:36 - 9/02/2018 Cuma
Diğer
Elon Musk, Model 3 üretimindeki aksaklıkların pil konusunda kendilerine çok güvenmelerinden kaynaklandığını söyledi.
Elon Musk, Model 3 üretimindeki aksaklıkların pil konusunda kendilerine çok güvenmelerinden kaynaklandığını söyledi.

Dünyanın en büyük elektrikli otomotiv üreticisi Tesla, Model 3’ün pillerinin üretildiği Nevada fabrikasında büyük sorunlar yaşıyor. Daha önce basına yansıyan haberleri yatırımcılar toplantısında kabul eden Tesla CEO’su Elon Musk, üretim sorunlarınınpil yapma kabiliyetine çok güvenmelerinden kaynaklandığını söyledi.

  • Tesla’nın dördüncü çeyrek sonuçlarını açıkladığı yatırımcılar toplantısında konuşan ve “İlginçtir ki, pil üretimi normalde bizim en güçlü olduğumuz alan olması gerekirdi.” diyen Elon Musk şöyle devam etti, “Kendimizden biraz fazla emindik; pil yapma kabiliyetimize güvenip çok rahat davrandık.”

ABD merkezli şirket, kitle pazarına yönelik ilk otomobili Model 3’ün pil üretim sürecinde birçok sorunla karşılaştı. HaberTürk’ün haberine göre Tesla, otomobilin üretimi için Nevada’da bulunan Gigafactory isimli fabrikasında bir pil üretim hattı kurmuştu. Ancak bu hattın çalışmasında problemler olması nedeniyle, Tesla mühendislerinin pil ünitelerini “elle yaptıkları” ortaya çıkmıştı.



Pil üretim hattının çalışmaması nedeniyle Tesla Model 3’ün tüm üretim süreci aksadı. Otomobilin üretim sürecindeki tüm hedeflerin ıskalandığı belirtiliyor.

Tesla Aralık ayında her hafta 5.000 Model 3 üretmeyi planlıyordu. Ancak kasım ayına gelindiğinde söz konusu problemlerin bu hedefi imkansız kıldığı anlaşıldı ve Tesla ancak 2018’in ilk çeyreğinin sonunda bu sayıda araç üretebileceğini açıkladı. Ocak ayına gelindiğinde ise şirket üretim tahminlerini yeniden değiştirerek, haftada 5.000 otomobil üretim kapasitesine ancak yılın ortasında ulaşabileceklerini duyurdu.

Elon Musk, 2017 yılında toplam 100.000 otomobil üreten Tesla’nın 2020 yılına gelindiğinde yıllık 1 milyon otomobil üretme kapasitesine ulaşacağını iddia etti.

500.000'den fazla Model 3 ön siparişi ve kaporası alan şirket, üretim sorunlarının içinden çıkılamaması nedeniyle sürekli ertelenen otomobil için verilen 70.000'e yakın siparişin iptal edildiğini kabul etmişti.

#Tesla
#Model 3
#Elon Musk
6 yıl önce