|

Facebook Samsung’un eski cihazlarına desteği kesti

Facebook, Samsung’un eski cihazlarına verdiği desteği 30 Haziran’dan sonra kesti. KitKat, Lollipop ve Marshmallow kullanan Samsung cihazlar artık Facebook ile etkileşim içerisinde olmayacak.

Yeni Şafak
10:51 - 2/07/2018 Monday
Güncelleme: 10:57 - 2/07/2018 Monday
Yeni Şafak
Samsung'un eski cihazları ile Facebook 30 Haziran itibari ile artık iletişim kuramıyor.
Samsung'un eski cihazları ile Facebook 30 Haziran itibari ile artık iletişim kuramıyor.

Facebook’tan kötü haber! Facebook Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un, 2012 ve 2014 yıları arasında ürettiği cihaz kullanıcılarının 30 Haziran itibari ile takvim, galeri ve brifing eklentisine olan bağlantı ve desteğini keseceğini açıkladı. 30 Haziran itibari ile Android tabanlı Samsung telefonlar ile Facebook’un veri erişiminin önü kapanmış olacak.


Bu durumdan KitKat, Lollipop ve Marshmallow sürüm kullanıcılarının etkileneceğini belirten sosyal medya devi, özellikle Galaxy S4, Galaxy Note 4 ve Galaxy Tab S kullanıcılarının artık Facebook ile veri alışverişi yapamayacağı açıkladı. 30 Haziran son gündü.

Kullanıcıların ne yapması gerekiyor

Söz konusu durumdan etkilenen kullanıcıların artık Facebook’a doğrudan veya Facebook Lite kullanarak yada web tarayıcısı üzerinden erişmeleri gerekiyor. Daha öncesinde indirişmiş veriler cihazın galeri bölümünde görülecek lakin artık Facebook ile etkileşim kuramayacak.


Facebook’un belirttiğine göre Android’in yeni sürümleri yani Nougat veya Oreo yüklü cihazlar bu durumdan etkilenmeyecek.

#Facebook
#Samsung
#Facebook desteği
6 years ago