|

Facebook'ta dev güvenlik açığı!

Sosyal ağ devi Facebook'ta ciddi bir güvenlik açığı olduğu tespit edildi. Ünlü korsan birliği Devcore'un siber saldırısı başarılı olursa milyonlarca Facebook hesabı ve şifresi açığa çıkabilir.

Yeni Şafak
16:16 - 21/06/2016 Salı
Güncelleme: 13:16 - 21/06/2016 Salı
Facebook'ta büyük güvenlik açığı tespit edildi.
Facebook'ta büyük güvenlik açığı tespit edildi.

Güvenlik araştırmacıları, Facebook'ta ciddi bir açık tespit etti. Ünlü korsan birliği Devcore'dan Orange Tsai isimli takma isim, sosyal medya devine ait sunuculara bir arka kapı yerleştirdi.



Bu script temelli kötü niyetli yazılımın, tam anlamıyla başarılı olup olmadığı bilinmese de, Facebook sunucularında çok ciddi bir güvenlik açığının olduğu belgelendi. Eğer saldırı başarılı olduysa Orange Tsai, sosyal medya devi çalışanlarının e-posta hesaplarına, kişisel verilerine kolayca sızmış hatta Facebook'un sanal toplantılarına bile katılıp, bilgi edinip, fikir belirtmiş olabilir.



Bildiğimiz üzere son zamanlarda Facebook üzerinden dolandırıcılık olaylarında artış yaşanıyor. Örneğin bir yönteme göre hackerlar, kullanıcı profilini ele geçirdikten sonra o şahsın arkadaşlarına mesaj atıyor ve maddi çıkar sağlıyor. Bu yöntemle elinizdeki Facebook sayfaları bile kolaylıkla çalınabiliyor.



Korsanların Facebook kullanıcılarının bilgilerine ulaşıp ulaşmadığı henüz bilinmiyor ancak siber güvenlik uzmanları Facebook kullanıcılarına şifrelerini değiştirme çağrısında bulunuyor.


#Facebook
#Güvenlik açığı
#Siber saldırı
#Siber güvenlik
8 yıl önce
default-profile-img