|

Felçli CEO F1 şampiyonu Hamilton’a meydan okudu

Rodrigo Hübner Mendes, şu anda dünyanın en iyi Formula 1 pilotu olarak anılan Lewis Hamilton’a F1 yarışında meydan okudu. Silahlı saldırı sonucunda felç kalan Mendes ile yarışmayı kabul eden Hamilton, aracı kullanabilmek için ilginç bir teknoloji kullanacak.

Yeni Şafak
13:47 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:49 - 21/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
İki yarışmacı araçlarını beyni ile yönetecek.
İki yarışmacı araçlarını beyni ile yönetecek.

Şu anda dünyanın en iyi Formula 1 pilotu olarak anılan Lewis Hamilton, kolları ve bacakları felç olan Rodrigo Hübner Mendes ile yarışacak. İki silahlı soyguncu tarafından vurularak felç geçiren Mendes ve Hamilton, F1 aracını düşünceleri ile kullanacak.

Direksiyon, vites veya pedalların bulunmadığı bu yarışta yarışmacılar zihinlerini kullanarak F1 araçlarını kontrol edecek. İki yarışmacı beyin sinyallerini komutlara çeviren bir başlık sayesinde araçlarını yönlendirecek.


Emotiv Epoc+ teknolojisine sahip nörobaşlıklar, beyin sinyallerini ölçecek. Başlığın yaptığı ölçümler komut mekanizmasına yönlendirilecek. Böylece araç istenilen şekilde kontrol edilmiş olacak.

Söz konusu meydan okumayı ünlü F1 pilotu Lewis Hamilton kabul etti. Lakin söz konusu yarışın şimdilik hangi tarihte gerçekleşeceği bilinmiyor. Zira 2018 F1 sezonunun bu hafta sonu başlayacağı düşünülürse yarışın sezon sonuna kalması muhtemel görünüyor.


#Lewis Hamilton
#F1
#​Rodrigo Hübner Mendes
6 yıl önce