|

Football Manager 2017 Brexit’e yer verecek

İngiltere’nin AB’den yapılan referandum sonrası Brexit gerçekleşmişti. Dünya çapında ses getiren bu olay, detaylı bir simülasyon oyunu olan Football Manager 2017’de karşımıza çıkacak. Brexit, FM 2017’de futbolcuların kariyerini ve takımınızın geleceğini etkileyebilir.

Yeni Şafak
16:24 - 19/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:30 - 19/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Football Manager 2017

yapımcıları oyuna değişik senaryolar ekleyerek gerçek dünyaya adapte etmeye çalışıyor.

The Telegraph'ın haberine göre, Brexit'in oyunu nasıl etkileyeceği İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden sert veya yumuşak bir şekilde ayrılmasına göre olacak.

Yumuşak Brexit ile oyuncuların çalışma hakları ellerinden alınmazken, sert Brexit ile Birleşik Krallık sınırları içinde bulunmayan oyuncuların transferleri zora girecek.




En detaylı oyunlardan biri olan

Football Manager

serisinin çalışma izni ve gerçek hayattaki senaryolara benzer sonuçlar göstermesine oyunun hayranları alışık. Fakat Brexit kararının nasıl oyuna adapte edileceği merak edilirken

Football Manager'ın İngiltere Direktörü Miles Jacobson, oyun sırasında oyuncular gerçekleşecek farklı Brexit senaryolarının kulüp yönetimlerini nasıl etkileyeceği konusunda bildirimler alacağını ifade etti.

Yeni senaryolar ile mesela çalışma izni almak zorlaşacak ve oyuncular yaşanan bu sorunlara katlanmak istemeyip transferden vazgeçebilecek. Sports Interactive'in bu kararı oyunun gerçekçi olan yapısına katkıda bulunacağı aşikâr.



Oyunun yeni versiyonunda İngiltere'nin aldığı Brexit kararı oyuncuların transferini etkileyecek. Football Manager'ın İngiltere Direktörü Miles Jacobson, oyunda yer alan farklı senaryolardan birinde İngiltere'nin AB'den ayrılması ve İskoçya'nın bir referandumda bağımsızlığı tercih etmesinin temel alındığını söyledi. Ocak ayında Muhafazakâr Lord Karren Brady Brexit'in bazı AB vatandaşı oyuncuların İngiltere'yi terk etmek zorunda kalabileceğini söylemişti. Ancak eski Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke, Brexit'in İngiltere futbolunu nasıl etkileyeceğinin belli olmadığını belirtmişti.


#Football Manager
#FM 2017
#Brexit
8 yıl önce