|

Google I/O'da bizi neler bekliyor?

Google’ın artık geleneksel olan Google I/O etkinliği bu akşam San Fransisco'da gerçekleştirilecek. . Dev etkinlik iki gün sürecek ve teknoloji devi Google yine büyük sürprizlerle karşımıza çıkacak. İşte Google I/O'da bu yıl tanıtılması beklenen yenilikler...

Yeni Şafak
11:03 - 8/05/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 11:14 - 8/05/2018 الثلاثاء
Diğer
Google her yıl I/O konferanslarında yazılımsal yeniliklerini tanıtıyor.
Google her yıl I/O konferanslarında yazılımsal yeniliklerini tanıtıyor.

Google’ın dev geliştirici etkinliği Google i/o’da Android'in geleceği ve yapay zeka teknolojileri üzerinde durulacak. Ayrıca giyilebilir cihazlar için geliştirilen işletim sistemleri için de kayda değer yeniliklerin duyurulması beklenirken, diğer yandan Android TV'lere gelecek Google Asistan desteğini de unutmamak gerekiyor. Android kullanıcılarının merakla beklediği en yeni sürüm Android P ile ilgili en yeni ve net bilgiler yine Google i/o etkinliğinde tanıtılacak.

İşte Google i/o'da duyurulması beklenen yenilikler

Android P

Google'ın üzerinde özenle çalıştığı Android P işletim sistemi geliyor. Google I/O etkinliklerinde genellikle yeni Android sürümleri tanıtılıyor. Oreo ile birtakım yapısal değişikliklere giden Google, Android P ile birlikte görselliğe daha çok odaklanmış. Tasarımsal yenilikleri göreceğimiz Android P'nin bazı detayları Mart ayında ortaya çıkmıştı. Google I/O'da Android P ile ilgili daha fazla detayı açıklığa kavuşturması beklenen Google, Android P'ye iPhone X benzeri jestlerle kontrol imkanı ekleyebilir.



Yapay zeka

Google'ın yapay zeka ile ilgili her türlü çalışmasını paylaşacağı konferans, bu yıl yapay zeka konusuna ciddi bir şekilde yer ayıracak. Facebook'un da F8 konferansında yapay zeka konusunda atılımlar yaptığını göz önüne alırsak, Google'dan bu konuda büyük bir hamle gelmesi bekleniyor.


Google Home ve Google Asistan

Google Asistan ve onunla beraber çalışan Google Home, şirketin en ciddi rekabet içerisinde olduğu alanlardan biri. Amazon'un Alexa'sı, Microsoft'un Cortana'sı ve Apple'ın Siri'sine rakip olan Google Asistan için yeni özellikler geliyor. Cihaz tanıtımlarını sonbahardaki Pixel etkinliğiyle beraber yapacak olan Google'ın, bu konferansta yazılımsal atılımlar yapması bekleniyor.

Oyun sektörüne giriş yapıyor

Google, bir süredir oyun sektöründe yer edinmeye çalışıyor. Android'in yaygınlığını ve Chromecast'in başarısını kullanarak hibrit mobil konsol üretmeyi hedefleyen Google, bu amacına henüz ulaşabilmiş değil. Oyun departmanını son zamanlarda oldukça geliştiren şirket, hedeflediği konsol modeline ulaşmaya çok yakın olabilir. Google'ın yeni bir oyun konsolu çalışması içerisinde olup olmadığını önümüzdeki günlerde öğrenmiş olacağız.

Google'ın sevilen tasarım dili Android, Chrome ve birçok mobil uygulamanın temeli hâline geldi. Yaklaşık dört yaşında olan Materyal tasarım anlayışı için birtakım yeniliklerin yolda olduğu söylenebilir.

Wear OS

Android P'ye ek olarak, giyilebilir cihazlar için geliştirilen işletim sistemi Wear OS ile ilgili de güncelleme bekleniyor. Android Wear'ın adını değiştirerek Wear OS yapan Google, giyilebilir cihaz pazarında da söz sahibi olmak istiyor.



Android Auto ve Android TV'yi unutmayalım

Google'ın set üstü kutu yazılımı Android TV ve araç içi bilgi-eğlence yazılımı Android Auto ile ilgili gelişmeler nispeten daha yavaş ilerliyor. Yeni TV arayüzü ve Chromecast benzeri 4K destekli bir ürün tanıtması beklenen Google, bu konuda da rakiplerinden geri kalmak istemiyor. Android Auto ise, geçtiğimiz aylarda eklenen Pixel ve Nexus cihazlar için kablosuz aktarım desteği ile dikkat çekmişti. I/O etkinliğinde ise Android Auto için Google Asistan desteği sağlanması bekleniyor.


#Google
#Konferans
#tanıtım
٪d سنوات قبل