|

Google yalan haber yapanları reklam ağından çıkaracak

Google yalan haber üreten siteleri reklam araçlarından tamamen çıkarmaya hazırlanıyor. Teknoloji devinin bu hamlesi Facebook gibi platformlar üzerinde yalan haberler yayan haber sitelerinin gelir kaynaklarının kurutulmasını amaçlıyor.

Yeni Şafak
12:09 - 15/11/2016 Salı
Güncelleme: 09:10 - 15/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Google tarafından konuya ilişkin olarak Reuters'e yapılan

yayıncıyı, yayınının içeriğini veya amacını gizleyen, yalan katarak ifade eden veya yanlış tanıtan sayfalarda reklam hizmetlerinin durdurulacağı belirtildi. Google, hali hazırda AdSense programının şiddet içerikli görüntüler, pornografi ve nefret söylemi barındıran sitelerde kullanılmasını engelliyor. Bundan böyle bunların arasına yalan haber üreten sitelerde eklenmiş olacak.



Yalan haber konusu özellikle ABD seçimleri sonunda kamuoyu tarafından oldukça tartışılmaya başlanmıştı. Özellikle Facebook'un çok konuşulan konulardan sorumlu ekibinin ABD'deki muhafazakâr kaynaklardan gelen kaynakları görmezden geldiğinin ortaya çıkması, gündeme bomba gibi düşmüştü. Facebook bu olayın ortaya çıkması sonrası editör ekibiyle yolları ayırmış olsa da milyonlarca insanın haberlere sosyal medya üzerinden eriştiği gerçeği yüzünden günlerce konu tartışılmaya devam ediyor.



Google'ın yalan haberlere karşı bu mücadelesi özellikle teknoloji endüstrisi açısından önemli sonuçlar getirebilir. Bunun en önemli göstergesi Google Adsense üzerinden para kazanan sitelerin, ekonomik olarak ciddi sıkıntılar çekebileceği olasılığı gösterilebilir.




#Google
#Google Yalan Haber
#Google Haberler
#Yalan haberle savaş
7 yıl önce