|

Google'dan ABD ordusu için yapay zeka desteği

Teknoloji firması olan Google, Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı ile bir anlaşma imzaladı. Yapay zeka desteği verecek olan Google insansız hava aracı görüntülerini analiz edecek.

Yeni Şafak
14:51 - 8/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:58 - 8/03/2018 Perşembe
Diğer
Google'ın İHA'lar tarafından kaydedilen görüntüler için yapay zeka desteği vereceği ortaya çıktı. Grafik: Jim Cooke
Google'ın İHA'lar tarafından kaydedilen görüntüler için yapay zeka desteği vereceği ortaya çıktı. Grafik: Jim Cooke

Google’ın Amerikan ordusuna yapay zeka desteği vereceği ortaya çıktı. Teknoloji firması ABD Savunma bakanlığı ile kaynaklarını paylaşarak pilot projede yapay zeka desteğiyle İHA görüntülerini analiz edecek. Project Maven olarak adlandırılan projede İHA’lar tarafından kaydedilen görüntülerdeki objeler tanımlanacak. Şirket içi yazışmalarda adı geçen projenin detayları şu anlık bilinmiyor.

  • ABD ordusunun alacağı yapay zeka desteği birçok farklı alanda kullanıma uygun olabilir. Örneğin hedefleri belirleme ve takip etme gibi görevleri basit bir şekilde gerçekleştirebilir. Bunun dışında otomobil ya da insan gibi objeleri direk olarak tanımlayabilir.

Google’ın makine öğrenme teknolojisini Amerikan ordusunun gözetlemeyle ilgili alanlarda kullanması şirket içinde ciddi etik sorunlara yol açtığı söyleniyor. ABD Savunma Bakanlığı’nın geçtiğimiz yıl Nisan ayında başlayan Project Maven için şimdiye kadar 7.4 milyar dolar harcadığı belirtildi.

Google tarafından yapılan açıklamada Savunma Bakanlığı’yla makine öğrenimli uygulamalar için kullanılan ve görsellerdeki objeleri ayırt eden TensorFlow API’ları paylaşıldı.

#Google
#ABD
#Yapay zeka
#İHA
6 yıl önce