|

Hangi kişisel verileri paylaştığınızı gösteren web sitesi

Facebook’un veri ihlali skandalıyla beraber, internette gizlilik konusu son ayların en büyük gündemi haline geldi. İnternet siteleriyle paylaştığımız kişisel verilerin çok büyük bir kısmı bu sitelerin veri tabanlarında saklanıyor. Bir internet sitesi 100’den fazla şirketin, sizin hakkınızda sakladığı verileri görmenizi sağlıyor.

Yeni Şafak
15:44 - 17/06/2018 Pazar
Güncelleme: 15:49 - 17/06/2018 Pazar
Diğer
mydatarequest.com adresinden 100'den fazla şirketin hakkınızda hangi verileri sakladığını kontrol edebilirsiniz.
mydatarequest.com adresinden 100'den fazla şirketin hakkınızda hangi verileri sakladığını kontrol edebilirsiniz.
Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla beraber birçok internet sitesinde kişisel bilgilerimizi paylaşmaya başladık. Artık hangi sitenin hakkımızda neler bildiğini bile takip edemez hale geldik.
isimli bir web sitesi bu sorun için çok iyi bir çözüm üretmiş. 100’den fazla şirketin gizlilik politikalarını ihlal etmeden, sizin hakkınızda saklanan verileri görmenizi sağlıyor.

üzerinden hangi bilgilerinizin saklandığını kontrol edebileceğiniz siteler arasında Facebook, YouTube, Uber, Tinder, Evernote, Waze, Spotify, Coinbase ve Angry Birds gibi popüler şirketler yer alıyor.

Bu sitelerin sizin hakkınızda hangi verileri sakladığını görebilir ve fikir sahibi olabilirsiniz, ancak listede yer almayan siteler hakkında yorum yapamıyoruz. My Data Request’i kullanmak için uygulama veya web sitesini arama çubuğuna yazarak görüntüledikleri bilgilere göz atabilirsiniz.

#My Data Request
#İnternet
#veri ihlali
6 yıl önce