|

Hayat kurtaran kulaklık geliştirildi

ABD'li teknoloji devi Amazon, dış seslere duyarlı kulaklık üretmeye hazırlanıyor. Söz konusu kulaklıkla bir yandan müzik dinlerken, diğer taraftan dışarıdaki sesler de duyulabilecek. Amazon bu kulaklık ile müzik dinlerken 'dünyadan uzaklaşan' insanların dikkatlerini toplamayı hedefliyor.

Yeni Şafak
14:28 - 3/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:28 - 3/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Amazon tehlike anlarında müziği kesen kulaklık geliştirdi.
Amazon tehlike anlarında müziği kesen kulaklık geliştirdi.

Kulaklıklar günlük hayatımızda vazgeçilmez aksesuarlar haline geldi. Bildiğiniz gibi sokakta yürürken artık birçok insanın kulağında kulaklık görmek mümkün. Tabii bu kulaklık kullanımı boş zamanlarımızı daha eğlenceli hale getirse de yolda yürürken birçok tehlikeli duruma neden olabiliyor. Örneğin karşıdan karşıya geçerken otomobillerin çaldığı kornayı duyamayabiliyoruz.



Biliyoruz ki kullandığımız kulaklıklar (özellikle kulak içi) dışarıdaki sesi duymamızı engelliyor. Bununla birlikte üzerine müzik eklendiğinde başka bir ses duymak neredeyse imkansız hale geliyor. Teknoloji firmalarının da daha iyi performans sağlamak için ses yalıtımına önem vermesi de tehlikenin boyutunu arttırmaya yetiyor.



İşte Amazon, yeni üreteceği kulaklık ile bu soruna çözüm getirmeyi hedefliyor. ABD'li teknoloji devi insanların kulaklık keyfini sürdürebilmesi için, yeni nesil bir kulaklık üretimi için kolları sıvadı. Bu kulaklık, bir mikrofon sayesinde dışarıda bulunan siren ve korna gibi sesleri algılayarak kulaklıktaki sesi kesiyor ve yerine bu algıladığı sesi kullanan kişinin duymasını sağlıyor. Ayrıca kulaklığa kişi kendi ismini tanımlayabiliyor. Böylece birisi seslendiğinde kulaklık yeniden aynı çalışma prensibini uyguluyor. Kişi böylelikle kendini çağıranları da duymuş oluyor.



Sonuç olarak bu kulaklıkla birlikte birçok kazanın önüne geçilebilir. Kulaklıkla yürüyüp müzik dinleyen insanların dikkatlerinin dağıldığı göz önüne alındığında, bu kulaklık dikkatlerini toplama konusunda yardımcı olacağa benziyor.



#Amazon
#Kulaklık
#Müzik
8 yıl önce