|

Huawei iPhone ile tweetleyen iki çalışanına yaptırım uygulayacak

Huawei’nin yeni yıl kutlama mesajını iPhone için Twitter ile paylaşması sosyal medyada gündem olmuştu. Olayın ardından Çinli üretici, bu hatayı yapan iki çalışanına yaptırım uygulama kararı aldı.

Yeni Şafak
11:37 - 4/01/2019 Cuma
Güncelleme: 11:41 - 4/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Huawei mağazasın.
Huawei mağazasın.

Huawei, 31 Aralık gecesi Twitter hesabından bir yeni yıl mesajı paylaşmıştı. Ancak bu mesajın iPhone ile atılması şirketin sosyal medyada alay konusu olmasına sebep oldu. Tweetin altında iPhone için Twitter uygulamasıyla paylaşıldığı görülüyordu.

Tweet birkaç dakika içinde Huawei tarafından silinse de Marques Brown Lee isimli teknoloji bloggerı tarafından yakalandı.


Huawei Yönetim Kurulu Başkanı Chen Lifang, olay hakkında ‘bu durum markanın imajını zedeledi’ açıklamasını yaptı. Lifang, olayın Sapient isimli sosyal medya şirketinde çalışan kişinin bilgisayarında VPN sorunu yaşadığı için tweeti iPhone’dan atmasıyla gerçekleştiğini söyledi.

Lifang, durumdan sorumlu olan kişilerin rütbelerinin ve maaşlarının düşürüldüğünü de söyledi. Ayrıca çalışanlardan birinin bir sene işten uzaklaştırılmasının da gündeme geldiğini belirtti.

#Huawei
#Apple
#iphone
5 yıl önce