|

Huawei’in testleri hileli çıktı

Huawei'nin Benchmark testlerinde hileli puanlar elde ettiği iddiası doğrulanarak, puanları hileli olan telefonlar 3DMark listesinden çıkarıldı.

Yeni Şafak
11:43 - 7/09/2018 Cuma
Güncelleme: 11:57 - 7/09/2018 Cuma
Diğer
Huawei bu yıl gerçekleştirdiği satışlar ile Apple'ı geride bıraktı.
Huawei bu yıl gerçekleştirdiği satışlar ile Apple'ı geride bıraktı.

Huawei, AnandTech tarafından yapılan bir araştırma sonucunda Benchmark testlerinde hile yapmakla itham edilmişti ve sonrasında açıklama yapan şirket, açıklamada bu iddiaları reddeden ifadelere yer vermemişti. Bu kafa karıştırıcı durumun ardından, Huawei'nin telefonların testleri esnasında hile yaptığı kanıtlandı ve hileli telefonlar UL ve 3DMark listelerinden kaldırıldı.

Webtekno’nun haberine göre UL, kendi laboratuvarlarında gerçekleştirdiği 3DMark testleri sonucunda puanları kıyasladı ve hileli sonuçların tespit edildiği telefonların puanları silindi. Huawei'nin alt markası olan Honor'un da listeden çıkarılan bir telefonu mevcut. UL'nin yaptığı açıklamaya göre listelerden çıkarılan telefonlar şu şekilde:

  • - Huawei P20 Pro
  • - Huawei P20
  • - Huawei Nova 3
  • - Honor Play

UL, tüm şüpheli modelleri 3DMark'ın herkese açık bir sürümü ve özel bir sürümü ile test etti ve bu sonuçlara dayanarak telefonları listeden çıkardı. Test sonucunda, Huawei'nin %47 oranında sonuçları manipüle etmeye başladığı da ortaya çıktı.

#Huawei
#Huawei P20 Pro
#Honor
#Honor Play
#AnandTech
#Benchmark
6 yıl önce