|

İnternet yoksa 'Need For Speed' de yok!

Malum, taklitler asıllarını yaşatırmış. Hazır konu Need For Şahin'den açıldı aslına da değinmeden geçmeyelim.

Yeni Şafak
18:32 - 12/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 18:35 - 12/08/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Malum,

taklitler asıllarını yaşatırmış

. Hazır konu

aslına da değinmeden geçmeyelim.



Gamescom 2015'te tanıtımı gerçekleştirilen ve

oyunseverlerden tam puan alan Need For Speed serisinin son oyununa yönelik üzücü bir haberimiz var.



EA'nın sahibi olduğu Ghost Games tarafından geliştirilen yeni Need For Speed'in yönetici yapımcısı Marcus Nilsson'dan yapılan

NFS'nin oyun gereksinimlerinden birisi de sürekli internet bağlantısı olacak. Yani bunun anlamı internet bağlantımız olmadığı sürece oyunu da oynayamayacak oluşumuz. Diğer bir deyişle, bundan önce olduğu gibi sadece çoklu oyuncu vb. gibi senaryolara özel değil tüm oyun için geçerli bir şart internet bağlantısı.







Nilsson'a göre böyle bir karar almalarının gerisinde yatan sebep temelde Autolog üzerinde yaptıkları geliştirmeler. Şöyle ki hayata geçirdikleri çok sayıda yeni özellikten tam anlamıyla faydalanabilmek için böyle bir karar almak zorunda olduklarını söyleyen Nilsson, bu sayede arkadaşlarımızın oyununu da bize sanki öyküsel bir deneyim şeklinde aktarabildiklerinin altını çizerken, buna ek olarak oyun içi görüntü alabilme ve bu görüntüleri anlık olarak ağ üzerinden paylaşabilme gibi faydalardan bahsediyor vs. vs.



Tabii Nilsson'un dediklerine itirazımız yok ancak bize kalırsa bu kararın gerisinde yatan bir numaralı sebep korsan oyunun önüne geçebilmek. Ki bildiğimiz gibi NFS serisi en çok kopyalanan ve korsan oynanan serilerden birisi. Hal böyleyken de böyle radikal bir karara imza atmak zorunda kalmışlar diyebiliriz.



Velhasıl kötü başladık iyi bitirelim: 3 Kasım tarihinde PC, Xbox One ve PS4 platformlarına yönelik yayımlanacak olan Need For Speed'in serinin efsane oyunu NFS Underground'a dönüş olarak nitelendirebiliriz ki bu da oldukça uzun bir süreden ilk kez 'bu defa olmuş' dedirtecek gibi görünüyor bize.



Detaylı tanıtım videosunu da varelim tam olsun:





NFS Tarihine yolculuk:

















#need for speed
#oyun
#araba yarışı
#otomobil
9 yıl önce