|

iPhone 8 sinir bozucu bir yenilikle geliyor

ABD'li teknoloji lideri Apple'ın yeni amiral gemisi akıllı telefonu iPhone 8'e dair yeni bir detay ortaya çıktı. 10 yıldır bütün iPhone'larda telefonun ön yüzünde görmeye alıştığımız ana ekran tuşu ve parmak izi tarayıcısı, yeni iPhone ile birlikte yer değiştirebilir.

Yeni Şafak
11:25 - 22/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
iPhone 8'in tasarımının bu şekilde olacağı ve ekran/gövde oranının artacağı öngörülüyor.
iPhone 8'in tasarımının bu şekilde olacağı ve ekran/gövde oranının artacağı öngörülüyor.

Geride bıraktığımız günlerde yeni iPhone'un nasıl bir tasarıma sahip olacağını öğrenmiştik. Ekran/gövde oranı büyüyecek olan telefonun böylece Galaxy S8 ve LG G6'ya meydan okuyacağı ortaya çıkmıştı.


Fakat Çinli mikroblog sitesi Weibo'da paylaşılan bir detay, yeni iPhone bekleyenleri hayal kırıklığına uğratacak gibi görünüyor. 10. yıla özel üretilmesi beklenen iPhone 8'in (veya iPhone X) ekran sınırı telefonun çerçevesine yaklaşacak. Hatta ekran ile çerçeve arasında sadece 4 milimetrelik bir boşluk olacağı ifade ediliyor.


Bu nedenden ötürü ana ekran butonu ve parmak izi tarayıcısının, ekranın altına yerleştirileceği ve böyle bir çözüm üretileceği ifade edilmişti. Fakat ortaya çıkan yeni çizimlere göre, yeni iPhone'un parmak izi tarayıcısı, tıpkı Galaxy S8'de ve LG G6'da olduğu gibi telefonun arkasında kullanılacak.


Bu gelişmenin, birçok iPhone kullanıcısının ve yeni iPhone satın almak isteyenlerin hoşuna gitmeyeceği görüşü hakim. Zira bu zamana kadar 10 yıllık süreçte iPhone'un ana ekran butonu hep aynı yerde kullanılmış ve 5s'ten itibaren parmak izi tarayıcısı entegre edilmişti.

Diğer taraftan iPhone 8 ile birlikte çift kameranın yanyana değil, alt alta kullanılacağı ve böylelikle 3D video kaydı yapılabileceği ifade ediliyor.

#iPhone 8
#Ana ekran tuşu
7 yıl önce