|

Doğu Marmara’da MARKA işbirliği

Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu ve Yalova’daki ticaret ve sanayi odaları; firmalarının sektörel işbirliği için bir araya geldi. Doğu Marmara’da rekabet gücünü arttırmayı hedefleyen girişime Doğu Marmara Kalkınma Ajansı MARKA da destek verdiği işbirliği ile sektörel kucaklaşma sağlancak.

Yeni Şafak
04:00 - 18/11/2014 Salı
Güncelleme: 21:58 - 17/11/2014 Pazartesi
Diğer
Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu’nun tanıtım toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasının (SATSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

SATSO’da düzenlenen toplantıya Kocaeli, Düzce, Bolu ve Yalova’daki ticaret ve sanayi odaları ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Sakarya TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, organizasyonun katılımcılar dışında Marmara Bölgesi’ne de hitap edeceğini söyledi. Yatırımcıların en çok tercih ettikleri Marmara’nın ülke ekonomisine katkı sağladığını belirten Kösemusul, rekabet ve iş birliği ortamıyla başarıya kavuşan projeler sayesinde bölge ve Türkiye’nin hızla büyüdüğünü anlattı.

SEKTÖRLE KUCAKLAŞMA 

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşma yolunda sanayi kuruluşlarıyla yürüdüklerine işaret eden Kösemusul, “Organizasyonumuzla firmalarımızın kendilerini bulundukları sektörlerle kucaklayabilmelerini sağlamayı, sektörlerde avantaj sağlayan ya da iyileştirme yapmaları gereken konuları tespit ederek, rekabet güçlerini arttırmayı hedefliyoruz. Firmalarımız büyürse, ekonomimiz büyür, şehirlerimiz daha da gelişir, kalkınmamız yükselir ve hedeflerimize daha çabuk ulaşırız” dedi.

TÜRKİYE’NİN VERGİ VE İHRACAT ÜSSÜ

MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut da Doğu Marmara’nın Türkiye’nin ihracatının yüzde 15’ini karşıladığını ve vergi gelirlerinin yüzde 12’sini ürettiğini vurguladı. “Doğu Marmara, Türkiye’nin öncü sektörel kümelenmelerin olduğu bölgedir” ifadesini kullanan Akbulut, “Özellikle otomobil yan sanayisinde, makine imalat ve kimya sektöründe, metal ve metal dışı madenler alanında, metal ana sanayisinde ve kanatlı sektöründe özellikle bölgemizde lojistik alanda kümelenme var. Bu sektörlerin her birinde firmalarımızın tam olarak nerede olduklarını, ne kadar etkin, verimli, duyarlı ve sosyal sorumluluk üstlendiklerini görmek üzere çeşitli başlıklar altında sektörel performans değerlendirmesi yapılıyor” değerlendirmesinde bulundu.

100 şirket bekliyoruz

Kocaeli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da MARKA vasıtasıyla odalar arasındaki iş birliğini arttırdıklarını söyledi. “Bu toplantıda bir araya gelmemiz çok önemli” diyen Zeytinoğlu, “Amacımız, kendilerini sektöründe önde gören firmaların bu yarışmaya katılması. Yarışmaya katılmanın birçok avantajı içinde bizce en 
değerli ve önemli katkısı, firmalar 7 dalda rakamlarını, verilerini ölçecek” dedi.
#SATSO
#Performans Değerlendirme
#toplantısı
9 yıl önce