|

İşte Huawei P9!

Karşınızda Huawei'nin 2016 yılı amiral gemisi!

Yeni Şafak ve
16:56 - 5/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 16:59 - 5/03/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

MWC 2016'yı boş geçen Huawei'nin yeni tepe seviye akıllı telefonu Huawei P9'a yönelik detaylar netlik kazanıyor.



Bildiğimiz gibi Huawei geçtiğimiz günlerde basına yönelik bilgilendirmesinde 9 Mart'ta Berlin'de düzenleyeceği etkinliği duyurmuştu. Gözler de doğal olarak P9'a çevrilmişti. Ama işte

'nın Çin'den gelen bir rapora dayandırdığı gelişmeye göre, Huawei P9'u bu etkinlikte tanıtmayacak imiş. Muhtemel rötarın sebebi ise arka kamera modüllerinin (malum çift kamerayla gelecek) üzerinde çalışmaların halen tamamlanmamış oluşu. Bu aksaklık da tanıtımı bir ay ötelenmesine sebep olmuş.







Yine aynı kaynağın iddia ettiği diğer gelişmeler ise modelin 6GB değil 4GB RAM ile gelecek oluşu ve yongasetinde de müstakbel bayraktar Kirin 955'e terfi edilmeyip mevcut Kirin 950 ile devam edileceği.



Yine son verilere göre tasarımda da bir takım değişiklikler mevcut. Örneğin lazer oto. odaklanma modülü gitmiş, parmak izi okuyucusu yuvarlaklaşmış ve ön tarafta da kamera ile yakınlık sensörünün yerleri değişmiş:






Son olarak da eğer yine bir değişiklik olmazsa modelin standart, lite, max ve elit olmak üzere dört farklı varyasyona sahip olmasının beklendiğinin notunu düşelim. Ekran büyüklüğü, RAM, batarya ve dahili depolama miktarı gibi detaylar da artık versiyonuna göre değişecek. En uzun versiyonunun 1,888 yuan ($290), en pahalısının ise 4,088 yuan ($625) olacağı da belirtilen bir diğer detay.









#huawei
#huawei p9
#android
8 yıl önce