|

Katil drone icat edildi!

Bakmayın 'katil' dendiğine, gerçek mesleği bahçevanlık!

Yeni Şafak ve
17:01 - 4/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:05 - 4/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Son yıllarda en hızlı yaygınlaşan icatlardan bir tanesi de hiç kuşku yok ki drone'lar. Tabii ki günümüzdeki insansız hava araçlarından bahsediyoruz. Yoksa ilk insansız hava aracı olarak gösterilen Avusturya balonlarının icadı 19. yüzyılın ortalarına kadar dayanıyor. Son yıllarda yaygınlaşan drone'ların mazisi ise oldukça taze.



Evet, drone'ların geçmişine değindikten sonra şimdi haberimize gelelim. Bildiğimiz üzere drone'lar iyi ve faydalı olduğu kadar kötü kullanıma da oldukça müsait aletler. Drone'ların kamera eklentisiyle 4K çekim yapabilmesi, kurye elemanı olarak çalışabilmesi ve

olarak kullanılabilmesi gibi faydalı nitelikleri var.



Aksini düşündüğümüzde ise bu insansız hava araçlarının üzerine

ve

eklendiği aklımıza geliyor. Elbette bu çalışmalar art niyetli yapılmamış. Fakat yine de drone'ların kötü emellere alet edilebileceğini gösteriyor.





İşte bunun son örneği '

'! Yukarıda gördüğümüz drone'un üzerine tehlikeli aletlerden bir başkası olan hızar yerleştirilmiş. Tabii hızar ağır bir alet olduğu için onu taşıyabilmesi için de 8 pervaneli DJI S1000 drone tercih edilmiş.



'Killer Drone' yani Katil Drone ismi verilen bu hava aracı, üzerine yerleştirilen hızar sayesinde oldukça marifetli; buz sarkıtlarını kesiyor ve dalları buduyor. Hatta o kadar güçlü ki kendinden kat kat büyük kardan adamı bile yerle bir ediyor.



Üst paragraflarda da belirttiğimiz üzere bu çalışma bir grup Finlandiyalı film yapımcısı tarafından (muhtemelen bir sahne çekimi için) yapılmış. Yani herhangi bir art niyet taşımıyor. Fakat yine de bu insansız hava araçlarının kötü kullanıma son derece elverişli olduğu gerçeğini değiştirmiyor.



#drone
#insansız hava aracı
#dji s1000
#katil drone
#killer drone
8 yıl önce