|

Kırmızı ışık destekli Audi yola çıktı

Audi'nin aylar önce duyurduğu yeni nesil trafik ışığı teknolojisi artık yollarda... 2017 model Audi A4 ve Q7 modellerinde uygulanacak olan bu teknoloji, şehirdeki kırmızı ışıkları algılıyor ve yeşil ışık yanmadan önce sürücüyü uyarıyor.

Yeni Şafak
12:57 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:57 - 7/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Audi'nin yeni nesil trafik asistanı şimdilik sadece sayılı şehirlerde uygulanacak.
Audi'nin yeni nesil trafik asistanı şimdilik sadece sayılı şehirlerde uygulanacak.

Alman otomotiv devlerinden Audi'nin sürücünün işini bir hayli kolaylaştıracak yeni nesil şehir teknoloji üzerinde çalıştığını geçtiğimiz aylarda duyurmuştuk. Halihazırda VW grubunun bünyesinde bulunan şirket, uzun süredir şehrin trafik altyapısından otomobillere sinyal aktararak bambaşka bir sürüş keyfi yaşatmayı hedefliyor.



Projede, altyapı iletişim platformu sayesinde trafik ışıkları sürücülerin önündeki kontrol paneline aktarılıyor. Böylece sürücü, bilgi ekranından yeşil ışığın yandığını ve hız sınırını görebiliyor.





Tabii Audi'nin tanıttığı teknoloji bununla sınırla kalmıyordu. Alman şirketin tanıtımında altyapı iletişim platformunun trafik ışıkları kontrol merkeziyle irtibat halinde olacağı ve kaç saniye sonra yeşil ışığı yanacağının bilgisi verileceği ifade ediliyordu. Şimdilik bu sistemin aktif olmadığı görünüyor. Fakat ilerleyen dönemde bu özelliğin de Audi'lere ekleneceği ifade ediliyor.



Trafik Işığı Bilgilendirme teknolojisinin 2017 model Audi A4 ve Q7'lerde bulunuyor. Tabii ülke paketlerine göre de değişiyor. Audi bu sistemi henüz sınırlı sayıda şehirde test ediyor. Bu özelliğin ülkemiz için ne zaman sunulacağı ise henüz bilinmiyor.









#Audi
#Kırmızı Işık
#Audi A4
#Audi Q7
7 yıl önce