|

Lada Questa konseptinin fotoğraflarını paylaştı

Hobi olarak otomobil tasarımları yapan Rus tasarımcı Vyaçeslav Aleksandrov, yeni süperspor otomobil Lada Queste’nın görüntülerini paylaştı.

Yeni Şafak
15:32 - 3/04/2018 Salı
Güncelleme: 15:36 - 3/04/2018 Salı
Diğer
Lada Questa Concept
Lada Questa Concept

Yeni arabanın tasarımında Lada Xray ve Lada Vesta modellerinin hatları temel alındı, Rus otomotiv şirketi AvtoVAZ'ın kurumsal tasarımının X şeklindeki özellikleri gözlendi.

Tasarımı gören otomobil severler, tasarımcının Lada modelleri ile Bugatti süperspor otomobilinin melezini yaptığı yorumunda bulundu.


Sputnik'in haberine göre tasarımcı Aleksandrov, Sputnik'e açıklamasında, 3d modelleme programınlarının yaygın hale gelmeye başladığı 2002'den beri otomobil tasarımıyla uğraştığını belirterek, "Aslında otomobil tasarımı benim bir hobbim. Gerçi birkaç sipariş de aldığım oldu. Gerçek mesleğim ne 2d ne de 3d grafikle ilgili, tamamen farklı alanda çalışıyorum" dedi.


Bugatti’nin tasarımına soğuk yaklaşıyorum

Yerel oto sanayisini gereken düzeye çıkarma isteğinin, Lada için çizdiği tasarımda kendine ilham olduğunu dile getiren Aleksandrov, Lada Questa'nın Bugatti modelleriyle karşılaştırılıyor olmasını da şu sözlerle değerlendirdi, ‘Benzerlik tamamen tesadüf, çünkü Bugatti'nin tasarımına karşı soğuk yaklaşıyorum.’

Projelerinin hayata geçirilme olasılığını da değerlendiren Rus tasarımcı, ‘Projelerin hayata geçirilebilir. Gerçi bunun için tasarımları daha üretime uygun hale getirmek gerekecek’ dedi.

#Lada
#otomobil
#konsept
6 yıl önce