|

Lenovo Z5 Pro sürgülü kamerasıyla dikkatleri üzerine çekecek

Lenovo’nun sürgülü kameraya sahip akıllı telefon modeli geçtiğimiz günlerde internete sızdırılmıştı. Z5 Pro olarak isimlendirilen cihazın bir videosu da ortaya çıktı.

Yeni Şafak
11:44 - 6/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:49 - 6/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Lenovo Z5 Pro
Lenovo Z5 Pro

Çinli üretici Lenovo’nun Z5 Pro modeli akıllı telefonlardaki yeni sürgülü kamera sistemi tasarımıyla geliyor. İlk olarak Oppo tarafından kullanılan sistem sayesinde çentikli tasarım tarihe karışabilir. Sürgülü kamera sistemi sayesinde çentikten kurtulan cihaz, hem çok şık görünüyor hem de ekran boyutu daha da büyüyor.

Ön ve arka kameraların yer aldığı sürgülü sistem bir motor aracılığıyla hareket ediyor. Önümüzdeki yıl sıkça göreceğimiz bu tasarım, çerçeveleri ve çentiği ortadan kaldırmak için üreticilerin yeni çözümü olarak görülüyor. Parmak izi sensörleri ekran altına gizlenebilse de bu kameralar için mümkün değil. Aşağıdaki video da görüleceği üzere Lenovo Z5 Pro bu yeni tasarım anlayışını başarılı bir şekilde kullanıyor.


Cihazda ekrana gömülü parmak izi okuyucusu, selefine göre daha hızlı bir işlemci ve yüksek çözünürlüklü bir ekran kullanılması muhtemel. Ancak şimdilik teknik özellikleri hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

#lenovo
#akıllı telefon
#kamera
6 yıl önce