|

Mangala Avrupa Şampiyonası'na Türkiye ev sahipliği yapacak

Antalya’da düzenlenen Anatolia Open 2018 Zekâ Oyunları Festivali’nde, son dönemde gördüğü ilgiyle dikkatleri üzerine çeken ‘mangala’ oyununun heyecanı yaşandı. Yıldızlarda Hamza Gezici altın madalyaya uzandı. Mangala Federasyonu Başkanı Rauf Özgen Kasım ayındaki Avrupa Şampiyonası’nın Türkiye’de yapılacağının müjdesini verdi.

Yeni Şafak
12:32 - 27/05/2018 Pazar
Güncelleme: 12:41 - 27/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Kökeni 16. yüzyıla dayandığı düşünülen zeka ve strateji oyunu Mangala’nın Güneydoğu Anadolu bölgesinde ortaya çıktığı düşünülüyor.
Kökeni 16. yüzyıla dayandığı düşünülen zeka ve strateji oyunu Mangala’nın Güneydoğu Anadolu bölgesinde ortaya çıktığı düşünülüyor.

Mangala Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu Anatolia Open 2018 Zekâ Oyunları Festivali, 7 farklı ülkeden (Türkiye-Kazakistan-Kırgızistan-Rusya-Pakistan-Moğolistan-Gana) 200 civarında oyuncunun katılımıyla Siam Elegance Hotels Belek Antalya’da gerçekleştirildi.

Mangala Federasyonu Başkanı Rauf Özgen festivali değerlendirirken, 3 yıldır düzenlenen festivalin katılımcı sayısının giderek arttığını belirtti. Özgen, hedeflerinin mangala oyununu geniş kitlelere ulaştırmak ve bu organizasyonlara daha fazla yabancı oyuncunun katılımını sağlamak olduğunu vurguladı.


Kasım ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası’nın Türkiye’de yapılacağı müjdesini veren Rauf Özgen,; Çekya, Macaristan, Kazakistan ve Kırgızistan’da düzenlenecek etkinliklere birçok oyuncuyla katılacaklarını duyurdu.

Yıldızlarda altın madalya Türkiye’nin

Festival boyunca üç farklı dalda (Bestemşe-Dokuz Kumalak-Mangala)yapılan müsabakalar sonucunda ödüller sahiplerini buldu.

Festivale ev sahipliği yapan Türkiye’den Mangala yıldızlar kategorisi Hamza Gezici altın madalya, Enes Sayer gümüş madalya, Muhammed Ali Göksu bronz madalya; Bestemşe kadınlar kategorisinde Hasret Emel Erdoğdu gümüş madalya; Mangala erkekler kategorisinde Faruk Gülhan bronz madalyayla ülkemizi gururlandırdılar.


Ayrıca Türkiye genelinde bu yıl ilki organize edilen Mangala Ligi’nin final karşılaşmaları da Anatolia Open 2018 Zekâ Oyunları Festivali kapsamında gerçekleştirildi. Lig birinciliği Denizli ili takımlarından Berrin Özkök ve Ayşe Özen’in oldu. Oyuncular Çekya da düzenlenen CZECH OPEN 2018 etkinliklerinde Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandılar.

Etkinlik boyunca kıyasıya mücadele eden oyuncular, antrenörleri ve seyirciler heyecanlı ve keyifli anları birlikte paylaştılar. Farklı ülkelerden oyuncular yeni arkadaşlar edindiler.

Antrenörler, il temsilcileri ve katılımcılar Mangala Federasyonu tarafından katılım, teşekkür belgeleri ve plaketlerle ödüllendirildiler.

#Mangala
#zeka oyunu
#festival
6 yıl önce