|

Mark Zuckerberg Avrupa Parlamentosu'na ifade verecek

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, kişisel bilgilerin ihlali ve Cambridge Analytica skandalı sonrasında bugün Avrupa Parlamentosuna ifade verecek. 87 milyon kişiye ait verilerin satılmasıyla ilgili skandal hakkında hukukçular ve sivil haklar uzmanlarının karşısına çıkacak.

Yeni Şafak
15:21 - 22/05/2018 Salı
Güncelleme: 15:24 - 22/05/2018 Salı
Diğer
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, şirketin karıştığı skandallarla ilgili soruları cevaplamak üzere Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nun karşısına çıkacak. Avrupa Birliği'nin yasama organlarından birisi olan ve üye devletlerden 751 temsilcinin yer aldığı parlamentonun davetine olumlu yanıt veren Zuckerberg, siyasi grupların temsilcilerinin yanı sıra, hukukçuların ve sivil haklar uzmanlarının karşısına çıkacak.

NTV’de yer alan habere göre görüşmenin olacağı açıklandığında kapalı kapılar ardında gerçekleşeceği belirtilmiş, ancak özellikle AB parlamenterleri bu duruma tepki göstermişti.

Şikâyetler üzerine harekete geçen AP Başkanı Antonio Tajani, Zuckerberg ile görüşerek oturumun kamuoyuna açık bir şekilde gerçekleştirilmesi için kendisini ikna ettiğini açıkladı.

Twitter üzerinden bir mesaj yayınlayan AP Başkanı, "Facebook CEO'su Zuckerberg Bey ile şahsen konuşarak görüşmeyi internet üzerinden yayınlamayı teklif ettim. Bu talebi kabul ettiğini memnuniyetle belirtmek istiyorum. AB vatandaşları için harika bir haber. AP için gösterdiği saygıdan dolayı kendisine teşekkür ederim" ifadesini kullandı. Tajani ayrıca görüşmenin bugün TSİ 19:15 ile 20:30 arasında gerçekleşeceğini belirtti.

#Cambridge Analytica
#Mark Zuckerberg
#Facebook
6 yıl önce