|

Microsoft’un fidye virüsüne karşı aldığı önlem aşıldı

Dünyayı kasıp kavuran fidye virüsüne karşı önlem alan Microsoft, yayınladığı Windows 10 Insider sürümü ile kullanıcılarını güvence altına almayı planladı. Lakin teknoloji devinin kurduğu sistemi bir hacker gurubunun aşması sadece birkaç gün sürdü.

Yeni Şafak
11:37 - 2/07/2017 Pazar
Güncelleme: 13:38 - 2/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Microsoft'un fidye virüsüne karşı kullanıcılarına sunduğu güvenlik önlemini, bir grup hacker bir kaç günde aşmayı başardı.
Microsoft'un fidye virüsüne karşı kullanıcılarına sunduğu güvenlik önlemini, bir grup hacker bir kaç günde aşmayı başardı.

Dünyayı kasıp kavuran, maddi ve manevi zararlara neden olan fidye virüsüne önlem için birçok teknoloji devi, yazılımsal önlemlerini aldı. Bu teknoloji devlerinden biri olan Microsoft’ta dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows 10’a güvenlik güncellemesi getirerek milyonlarca kullanıcısını güvence altına almaya çalıştı. Lakin şu an kullanıcılarını hala güvenlik altına alabilmiş değil.

Windows 10 için sistemi fidye virüslerinin etkilerine karşı koruyacak Windows 10 Insider sürümünü kullanıma açan Microsoft, işletim sisteminde tehlikeye karşı korunan klasörler adında bir dosya oluşturdu. Söz konusu dosya silinemiyor ve şifrelenemiyordu. Teknoloji devi de bu sayede kullanıcılarını güvence altına almayı hedefliyordu.

Fakat bu klasörlere müdahale etmek için uğraş veren bir grup hackerın, dosyayı ele geçirmesi sadece birkaç gününü aldı. Virüsü, Windows gezgininin içine enjekte eden hackerlar sistem yetkisine sahip oldukları için haliyle bu korumayı da aşmış oldular. Böylece dosya üzerinde yetki sahibi olan hackerlar işletim sistemi üzerinde istediklerini yapabilme imkanı buldular.

Milyonlarca kişinin kullandığı işletim sistemi olan Microsoft’un, bu durma nasıl bir çözüm getireceği merak konusu. Zira bu işletim sistem dünyanın büyük bir bölümünde aktif olarak kullanılmakta ve kullanıcıları tehlikeye atmakta.

#Microsoft
#Windows 10
#Fidye virüsü
7 yıl önce