|

M.S. 2500: İşte dünyanın hali!

Deniz seviyesi 30 metre artacak, binlerce hayvan türü yok olacak ve Mars'a taşınacağız…

Yeni Şafak ve
20:03 - 20/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 20:07 - 20/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Dünyamızın yaşanabilirlik anlamında her geçen gün daha kötüye gittiği su götürmez bir gerçek. Çevre kirliliği ve bilinçsiz tüketim yaparak ister istemez iklim değişikliğine ve küresel ısınmaya neden oluyoruz. Yani deyim yerindeyse kendi sonumuzu hazırlıyoruz. Örneğin geçtiğimiz ay, gelmiş geçmiş en sıcak Mart ayı olarak tarihe geçti ki bu, son 11 aydır yükselen ortalama sıcaklığın artmaya devam ettiğini gösteriyor.



İşte

bu konuyla alakalı güzel bir çalışma yapmış. Bu çerçevede kendimizi sanal bir ışınlanma aracıyla 500 yıl ileriye gönderelim ve gelecek nesillere nasıl bir dünya bırakacağımıza kronolojik olarak bir göz atalım:













Evet, iklim değişikliği ve küresel ısınma bu hızda devam ederse muhtemelen bu gelişmeler yaşanacak. Tabii bunlar muhtemelen en kötü senaryolar. Fakat bu gidişata dur demek yine bizim elimizde. Yenilenebilir enerjiye daha fazla yatırım yaparak, boş arazileri ağaçlandırarak, fabrika bacalarında doğru filtrelendirmeyi yaparak ve insanları bilinçlendirerek bir yerden başlayabiliriz…



#küresel ısınma
#iklim değişikliği
#mars yolculuğu
8 yıl önce