|

NBA sanal gerçeklik hizmeti genişletiliyor

Ekim ayından itibaren her hafta bir maçın sanal gerçeklik gözlüğü ile izlenebildiği NBA maçlarının kapsamının daha genişletildiği duyuruldu. Artık yayınlar Google Daydream ile uyumlu olduğundan dolayı Kanada, İngiltere, Almanya ve Avustralya'dan da Google VR ile izlenebilecek.

Yeni Şafak
10:54 - 5/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:55 - 5/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

NextVR tarafından yapılan açıklamalarda ABD dışındaki ülkelerde sunduğu NBA sanal gerçeklik kapsamının genişletildiği bildirildi. Daha öncesinde sadece Samsung Gear VR ile izlenebilen yayınlar artık Google Daydream desteğinin gelmesi sonrası artık daha fazla ülkede izlenebilecek.



Ücretsiz değil


NBA League Pass için 200 dolarlık bir etiket fiyatı belirlenirken, bu bedel ödendiği takdirde maçlar Daydream View veya Cardboard ile 180 derecelik VR'da haftalık olarak canlı maçların izlenmesine izin verilecek. Aynı zamanda maçların yanı sıra NBA ile ilgili özel ve diğer detaylara ulaşılması da mümkün olacak.



Nasıl izlenir?


Daydream'i kullanmak için Google Play'de NextVR uygulamasını indirmeniz veya bir Gear VR ile Oculus Mağazasını ziyaret etmeniz gerekecek. NextVR, sekiz RED tabanlı kameralar arasında en iyi görünümü elde etmek için yayın sunarken TV izlemekten çok maçı stadyumda izler gibi bir deneyim yaşanmasını sağlıyor. Sanal gerçeklik (VR) gözlükleri ile maçları izleyen seyircilerin yorumları ise genellikle olumlu.


#NBA
#VR
#Sanal Gerçeklik
7 yıl önce