|

Nissan Leaf: EuroNCAP’ten 5 yıldız almayı başaran ilk elektrikli otomobil

Avrupa pazarındaki otomobillerin güvenlik performanslarını değerlendirmesiyle bilinen Euro NCAP, gözüne bu kez Nissan Leaf modelini kestirdi. Bir takım zorlu çarpışma testlerinin uygulandığı Nissan Leaf, bir ilke imza attı. İşte inanılmaz çarpışma testinin videosu ve sonuçları haberimizde.

Yeni Şafak
12:36 - 4/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:55 - 4/07/2018 Çarşamba
Çarpışma testinden 5 yıldız almayı başaran ilk elektrikli otomobil Nissan Leaf'in son hali.
Çarpışma testinden 5 yıldız almayı başaran ilk elektrikli otomobil Nissan Leaf'in son hali.

Japon otomobil devi Nissan tarafından 2010 yılından bu yana üretilen elektrikli kompakt modeli Nissan Leaf, Euro NCAP firmasının hedefindeydi. Ön, yan ve direk çarpışma gibi birçok zorlu sınavdan geçen Nissan Leaf, bir ilke imza attı.

Bir dizi çarpışma testiyle, yaralanma ve ölümlere neden olabilecek kaza senaryoları üzerinden yön verilen, araç güvenlik seviyesi testlerinde Nissan Leaf, yetişkin korumasında %93, çocuk korumasında ise %86 alarak Euro NCAP’ten 5 yıldız alan ilk elektrikli araba oldu. Çarpışma testinin videosuna haberin altında ulaşabilirsiniz.



ProPilot sistem

Uzmanlara göre, Nissan Leaf’in Euro NCAP başarısındaki en büyük pay Nissan tarafından geliştirilen ProPilot sisteminde. Otomatik olarak trafik akışına ayak uydurabilen bir yapıya sahip sistem, önünüzdeki otomobille aranızdaki mesafeyi belirleyip, aracınızı şeride ortalayarak öndeki otomobili otomatik olarak takip etmekten, trafiğin durumunu göz önünde bulundurarak aracınızı tam olarak durdurma ve trafik hareket ettiğinde de uygun şekilde hızlandırma özelliklerini içerisinde barındırıyor.



Sistemin sürücüye sağladığı avantajlar ile daha iyi ve keyifli bir sürüş vadettiği apaçık ortada. Sürekli olarak her sabah aynı yolu kullanarak işinize gidiyorsanız, yapmanız gereken şey ProPilot’unuzu ayarlamak ve güvenli bir şekilde trafiğin keyfini çıkarmak.



Nissan Leaf, Intelligent Mobility Teknolojileri kapsamında geliştirilen ProPilot’ın otomatik park etme özelliğine de sahip. Sistem, ProPilot Park düğmesine basmanızla birlikte kontrolü eline alarak hızlanma, manevra ve vites değiştirme işlemlerini sizin yerinize yaparak hata payını minimize edip güvenli park yapmanızı sağlıyor.

#Nissan
#Nissan Leaf
#EuroNCAP
6 yıl önce