|

Nissan'dan geleceğin otomobili: Xmotion

Detroit otomobil fuarında tanıtılan en ilginç otomobillerden birisi Nissan Xmotion modeli oldu. Elektrikli konsept otomobil, tasarımı ve teknolojileriyle gelecekte karşılaşacağımız otomobiller hakkında fikir oluşturuyor.

Yeni Şafak
13:58 - 16/01/2018 Salı
Güncelleme: 14:08 - 16/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Nissan Xmotion
Nissan Xmotion

Nissan, elektrikli otomobil pazarında söz sahibi olmak için yeni modellerle karşımıza çıkmaya devam ediyor. Son olarak Detroit otomobil fuarında tanıtılan Xmotion, fütüristik tasarımı ve araçta kullanılan teknolojileriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.


Xmotion, SUV sınıfı bir araca benziyor ilk etapta ancak farklı dış hatları, fütüristik görüntüsü, dokunmatik ekranlı kontrol mekanizmaları farklı bir araç olduğunu belli ediyor. Aracın direksiyonu F1 araçlarında kullanılanlara benziyor, keskin farları ve iç mekanda kullanılan renkler Xmoiton’u ilginç yapan detaylardan sadece birkaçı.


  • Dış tasarımı çok farklı olan aracın içinde Virtual Koi ismi verilen bir sanal asistan kullanıcıya sunulacak. Bu asistan yol boyunca istediğiniz müziği açabilir veya varış noktasına giden yollarla ilgili analizler yapabilir. Böylece sizi en kısa sürede varış noktanıza ulaşmanızda yardımcı oluyor. Aracın diğer kontrolleri içinde Koi’den yardım alabileceksiniz.

Nissan Xmotion, şu anda sadece bir prototip olarak üretildi. Ancak önümüzdeki yıllarda firmanın kullanacağı teknolojiler hakkında bazı fikirler oluşturuyor. Firmanın gelecekte üreteceği araçlarda sunacağı donanımların neler olabileceğini Xmotion konsepti ile tahmin edebiliyoruz.




#Nissan
#Xmotion
#otomobil
6 yıl önce