|

Ölü hayvanları drone yaptılar!

İnsansız hava aracı çılgınlığında son nokta bu olsa gerek. Ölü hayvanları dondurarak drone yapan Hollandalı şahsa çığ gibi tepki yağıyor.

Yeni Şafak
16:06 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 16:12 - 24/05/2016 Salı
Yeni Şafak

İnsansız hava araçları yani drone'ların son dönemde oldukça popüler olduğunu biliyoruz. İnsanlar, kendi hayal güçleri doğrultusunda birçok drone üretti.

drone'dan,

drone'a;

drone'dan,

drone'a kadar birçok sıra dışı insansız hava aracına tanık olduk, fakat böylesini hiç görmedik.



36 yaşındaki Hollandalı Bart Jansen, boş zamanlarını ölmüş hayvanlardan

. İlk olarak 2012 yılında bu işe başlayan Jansen, ölen kedisi Orville'i dondurarak sıra dışı bir drone icat etti.





Akıl sağlığından şüphe edilen Jansen bununla da kalmadı. Bir sonraki yıl çıtayı yükselterek ölen bir devekuşundan hava aracı icat etti. Ölmüş hayvana 4 adet pervane ve bir adet iniş takımı entegre eden Hollandalı, bu nedenle hayvan severler tarafından da büyük tepki gördü.





Bart Jansen 2014'teki tercihi ise ölmüş bir köpek balığı oldu. Bu kez pervane yerine farklı bir sistem kullanan Jansen, bu uçan köpek balığına Sharkjet ismini verdi.





İlginç ve tepki çeken işlere imza atan Hollandalı adamın son hedefi uçan bir inek icat edebilmek. Jansen ölmüş bir ineğin ağırlığını hafifleterek, uçan inek icat etmeyi hedefliyor.



Diğer taraftan Jansen'in bu akıl dışı icatlarını gören taraflı tarafsız herkes tepki gösteriyor. Hayvan severler ise, hayvanlara da saygı duyulması gerektiğini ve bu yapılanların ruh hastalığı olduğunu belirtiyor.







#drone
#insansız hava aracı
#Bart Jansen
#hayvan drone
8 yıl önce