|

Otomatik pilottayken yolcu koltuğuna geçen Tesla sürücüsü

İngiltere’de geçtiğimiz yıl otobanda hareket halindeki Tesla Model S aracını otomatik pilot moduna alarak şoför koltuğuna oturan kişinin cezası belli oldu.

Yeni Şafak
11:11 - 30/04/2018 الإثنين
Güncelleme: 11:15 - 30/04/2018 الإثنين
Yeni Şafak
Tesla araçlar yazılım desteği ve sensörleri ile otomatik pilot imkanı sağlıyor.
Tesla araçlar yazılım desteği ve sensörleri ile otomatik pilot imkanı sağlıyor.

Elon Musk’ın kurucusu ve CEO’su olduğu Tesla otomobillerin elektrikli olmasının yanında en büyük özelliği otomatik pilot modunun olması. Ancak bazı Tesla sahipleri bu özelliği çok yanlış anlamış. İnternette bazı kişiler aracı otomatik pilot moduna alıp yolcu koltuğunda seyahat ettiği videoları yayınlıyor.

Bu durum geçtiğimiz sene İngiltere’de yaşandı. Bhavesh Patel isimli İngiliz vatandaşı, M1 otobanında yaklaşık 40 km hızla giderken Tesla Model S aracını otomatik pilota alıp ön yolcu koltuğunda seyahat etmişti. Bu anları cep telefonu ile kayıt eden Patel hakkında soruşturma başlatıldı. Şoföre 1800 sterlin para cezası, 100 saat kamu hizmeti, 10 gün rehabilitasyon cezası verildi ve ehliyetine 18 ay süreyle el koyuldu.

Bhavesh Patel’in Tesla Model S ile yolcu koltuğunda yaptığı seyahati aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

‘Otomatik pilot modundayken şoför koltuğundan ayrılmayın’

Tesla otomobillerinde bulunan otopilot modu çok başarılı olsa da zaman zaman ölümcül kazalara da yol açabiliyor. Bu yüzden Tesla, otopilot modunda aracın mutlaka sürücü koltuğunda oturulması ve ellerin direksiyonda olması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Geçtiğimiz aylarda ABD'de yaşanan bir kazada Tesla bir otomobil otopilot modunda iken yoldaki bariyeri görmeyerek çarpmış ve kazada sürücü hayatını kaybetmişti.

#Tesla
#Model S
#Otomatik pilot
٪d سنوات قبل