|

Pirelli akıllı lastiklerini tanıttı

İtalyan lastik firması Pirelli, Cenevre Otomobil Fuarı’nda akıllı lastik teknolojisini kullanıma sunduklarını duyurdu. Bu lastiklerle birlikte kullanıcılar, lastikleriyle ilgili birçok bilgiye akıllı telefonlarından ulaşabilecek.

Yeni Şafak
10:54 - 13/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:08 - 13/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Pirelli, yüksek performans lastiği P zero için 4 farklı renk seçeneği sunuyor.
Pirelli, yüksek performans lastiği P zero için 4 farklı renk seçeneği sunuyor.

Cenevre Otomobil Fuarı'nda sahne alan Pirelli, lastikleri için geliştirdiği yeni teknolojiyi duyurdu. Performans otomobilleri başta olmak üzere hemen her araca uygun lastik üretimi yapan Pirelli, lastiklerine yerleştirdiği bir sensörle kullanıcılarına lastiklerinin durumun anında öğrenebilecekleri Connesso adını verdiği bir teknolojiyle akıllı lastik sürecini başlattı.





Pirelli Connesso adı verilen akıllı lastik teknolojisi, markanın 19 inç ve üzeri P Zero ve kış lastiği WinterSottozero modellerinde yer alacak. Lastiklerin iç bölümüne yerleştirilecek olan sensörler yardımıyla kullanıcılar akıllı telefonlarında lastikleriyle ilgili bilgileri anında öğrenebilecek.



Kullanıcılar, lastiğin kullanım durumunu, bakım zamanlarını ve anlık durumlarını akıllı telefonlarından öğrenebilecek. Ayrıca lastiklerin içine yerleştirilecek olan sensörler, Pirelli Cloud adı verilen bir bulut sistemine entegre olacak.





Markanın bulut altyapısı olan Pirelli Cloud'a ve akıllı telefonlar üzerinden yüklenen uygulamalara bağlanabilen bu sensörler, kullanıcılarına lastikleriyle anlık iletişim halinde olmasına olanak verecek. Her lastiğin tek tek anlık olarak basınç, sıcaklık, düşey yük, aşınma ve kat ettiği kilometre bilgilerini analiz edebilen sensörler bu değerleri uygulama üzerinden kullanıcının anlık bilgisine sunacak.







Bu teknolojisin lastiğin tasarımında ve performansında hiç bir dezavantaj oluşturmayacağını söyleyen Pirelli yetkilileri, akıllı uygulamayla acil durumlarda da sürücülerin bilgilendirileceğini söyledi. Ayrıca, Connesso'nun henüz ilk aşamada olduğu ve gelecekte sistemin lastiklerde yaşanabilecek basınç düşüklüklerini uzaktan kontrol ederek araç park halindeyken kendi kendine bu basınç üzerinde ayarlama yapabileceği açıklandı.



İlk olarak Amerika'da satılacak olan bu lastikler, yaz döneminde Uzak Doğu ve Avrupa pazarlarında da satışa sunulacak.













#Cenevre Otomobil Fuarı
#Pirelli
#Lastik
7 yıl önce
default-profile-img